TBMM Genel Kurulunda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bütçesi görüşülürken, HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan'ın, kendi seçim bölgesinde ucuz et satışının kasapları mağdur ettiğini söyledi. Akdoğan'ın ifadelerine cevap veren Bakan Fakıbaba, hem üreticiyi hem de halkı düşünmek zorunda olduklarını kaydetti. Fakıbaba, "Hakkâri'nin nüfusu 100 bindir. 100 bin insanın et alması, ucuz fiyata et alması çok önemlidir. Biz bölgede esnaflarımızı yalnız bırakmadık. Et fiyatını düşürürken Et ve Süt Kurumunun et alım fiyatını 25 liraya çıkardık. 1 Ocak'tan sonrada 200 baş ve altı hayvanı kesime götüren üretici kardeşlerimize hayvan başı 250 lira destek vereceğiz" diye konuştu.

KASAPLARI TEK TEK GEZDİM

Hakkâri'deki kasapları tek tek dolaştığını vurgulayan Bakan Fakıbaba, "Hakkarili kasaplarımız çok mutlu. Onlar 'Allah razı olsun, işimiz arttı. Eskiden 10 kilo satarken, fiyatı düşürdük şimdi 50 kilo satıyoruz, aynı karı yine elde ediyoruz' diyorlar." ifadesini kullandı.

İKİ MARKET AYNI FİYATI VERDİ
Adaletli davranmak adına 81 il ve ilçelerde şubesi olan marketlerden ucuz et satışını gerçekleştirdiklerini ifade eden Fakıbaba, bu özellikteki iki marketin de aynı fiyatı verdiği için ihaleyi bu marketlere verdiklerine aktardı. Fakıbaba, "Marketler aynı fiyatı verdi, eğer fiyatlardan birisi üstün, bize uygun olsaydı bir markete verecektik. Bizim için önemli olan halkın tümüdür, Türkiye'nin tümünü kucaklamaktır" dedi.

SÜS OLSUN DİYE ET İTHAL ETMİYORUZ

Sırbistan'dan daha et alımı yapılmadığını söyleyen Fakıbaba, "Biz, süs olsun diye et almıyoruz, halkımız için alıyoruz. Sırbistan'ın hayvanı ayrı, Şırnak'ın havyanı farklı mıdır? Amacımız insanlara, kesesine uygun et yedirmektir. 45 liraya et alabilirsiniz ama benim vatandaşımın 30 liraya et alması en doğal hakkıdır. Anneler şunu söylüyor; 'mutfağımız şenlendi', öğrenci diyor ki 'ben yarım kilo kıymayla 2 öğün yemek yapıyorum'. Bunlar bizim için önemli" ifadelerini kullandı.
TARIMDAN HABER