ÖZEL HABER

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nda son 5 yılda yapılan hizmet içi eğitimlerin detayları ile ilgili hiçbir bilgiye cevap verilmedi. Bakan Eker, bundan önceki soru önergelerinde olduğu gibi hizmet içi eğitimlerinde hangi firmalarla çalışıldığını ve bu firmalara ne kadar para ödendiğini açıklamadı. Konuyla ilgili olarak kendisine yöneltilen 4 soruda da istenilen cevapları vermeyen Eker, “Etkinliklere yönelik yapılan harcamalar, etkinlikle ilgili bütçeden ve ilgili mevzuat usulleri çerçevesinde karşılanmaktadır" demekle yetindi.

MECLİS GÜNDEMİNE TAŞINDI

Tarım Bakanlığı'nda son 5 yılda hizmet içi eğitimler kapsamında yapılan çalışmalar, Meclis gündemine taşındı. İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, konuyla ilgili olarak Bakan Eker'den 4 sorunun cevaplandırmasını istedi.

HANGİ FİRMALARLA ÇALIŞILDI?

Soru önergesinde; Bakanlıkta son 5 yılda yapılan hizmet içi eğitimlerinden kaç kişinin yararlandığını, bu eğitimler için hangi şirket veya şirketlerle anlaşıldığını, bu şirketlere ne kadar ödeme yapıldığını, bu şirketlerin hangi ölçülere göre belirlendiğini, bu eğitimlerin ne kadarının hangi otellerde yapıldığını ve bu otellere ne kadar para ödendiğine yönelik sorular yer aldı.

TBMM Başkanlığına, 26 Şubat'ta verilen soru önergesinin cevabı, 22 Nisan'da ulaştı. Buna göre Bakan Eker, Bakanlığın, merkez ve taşra teşkilatı personelinin tarımsal konularda bilgi ve becerisinin artırılması, tarımsal konularda yeni teknolojilerin Bakanlık personeline tanıtılması, üreticilere yönelik eğitim ve yayım çalışmalarında etkinliğin artırılması amacıyla farklı dönemlerde hizmet içi eğitim, seminer, konferans ve çalıştay gibi etkinliklerin düzenlendiğini belirterek, şunları kaydetti:

HİZMET SATIN ALINDIĞINI AÇIKLADI AMA KİMDEN ALINDIĞINI AÇIKLAMADI!

“Bu faaliyetlerde öncelikli olarak kamu imkanları kullanılmakta olup, Bakanlığımıza ait konuklama ve eğitim imkanı sağlayacak yeterli kapasitede tesisin bulunmaması durmunda eğitimler, kapasiteyi karşılayacak ve etkin bir eğitim ortamı sunacak tesislerde yapılmaktadır. Tesis seçiminde; eğitimin konusu ve süresi, katılacak personel sayısı, toplantı salonlarının kapasitesi ve fiziki durumu ile konaklama imkanlarının yeterliliği gibi faktörler dikkate alınmaktadır.

İLGİLİ MEVZUATA GÖRE KARŞILANDI!

Etkinliklere yönelik yapılan harcamalar, etkinlikle ilgili bütçeden ve ilgili mevzuat usulleri çerçevesinde karşılanmaktadır. Yapılan hizmet alımları, ilgili kurumlar tarafından da denetlenmektedir"

10 BİN TAR-GEL EĞİTİMİNDE DANSÖZ SKANDALI YAŞANMIŞTI!

Bilindiği üzere 2013'te 10 bin Tar-Gel personelinin Antalya'da yapılan hizmet içi eğitim programı da ciddi bir tartışmayı gündeme getirmişti. Bakanlık yine o dönemde de hizmet içi eğitim programı için hizmet satın alınan firmayı ve ne kadar para ödendiğini açıklamaktan kaçınmıştı.

Not: İlgili soru önergesi ve cevabını devamında görebilirsiniz...