“Üreticimizin maliyetini biliyoruz. Bu maliyet ve üreticinin kârını zedeleyecek hiçbir işin, hiçbir ithalatın içinde olunamayacağını belirtiyorum" diyen Çelik, yetiştiricinin aleyhine gelişecek bir durumun söz konusu olmadığını ifade etti. Çelik, “Gerek hububatta gerekse kırmızı etteki ithalatla ilgili vergi indirimlerinin üreticiyi mağdur etmeye yönelik değil, piyasadaki spekülatif oyunculara karşı kullanılacağın özellikle vurgulamak istiyorum" ifadesini kullandı.

Hububatta ve kırmızı ette üreticileri rahatsız edecek bir tablonun şu anda söz konusu olmadığını vurgulayan Çelik, "Diyelim ki hububatta veya kırmızı ette bu vergi oranları ve maliyetler arasında üreticimizi mağdur edecek bir durum söz konusu oldu; o zaman elimizde, oturup hemen vergi oranlarını yükseltirsiniz. Üreticinin mağduriyetinin söz konusu olması kesinlikle mümkün değil, bu konuda herkes rahat olsun" diye konuştu.

Çelik'in verdiği bilgiye göre, Türkiye geçen yıl itibarıyla kırmızı et ihtiyacını karşılamak için 500,000 büyük baş hayvana ihtiyaç duyuyor.

EXPO Antalya'nın Tarım Bakanlığı'na devredilmesi ile ilgili bir soru üzerine ise Çelik, şöyle konuştu:

"Gelecek açısından talipler söz konusu. Bu talipler içinde bu yükü kaldıracak ve burada mevcut etkinliği çok daha üst düzeye taşıyacak, uluslararası boyuttaki konumunu koruyacak ya da daha da geliştirecek bir yatırımcı söz konusu olur ise, bunlar mutlaka Özelleştirme Kurulu tarafından değerlendirilip yeni sahibini bulması söz konusu olacaktır."

TARIMDAN HABER