Şanlıurfa'nın gıda, tarım ve hayvancılık alanında sadece Türkiye'nin değil, bölgenin de lokomotif illerinden birisi olduğunu belirten Atilla, “GAP sonrası bu potansiyel giderek daha da önem kazanmıştır. Sulanabilir arazilerimizin varlığı ve çokluğu, yılda birkaç ürün alınabiliyor olması, özellikle hayvancılık için uygun olan potansiyelimiz bizim milletvekilimiz olan bir bakan döneminde daha hassas bir biçimde ele alınmalı, değerlendirilmesi ve Şanlıurfa'nın bu konuda kazançlı çıkması sağlanmalıdır" dedi.

ŞANLIURFALILAR NE İSTİYOR?

“Peki, biz Şanlıurfalılar olarak Bakanımız olan Faruk Çelik'ten neler istiyoruz?" diyen Atilla, yazısında şunları kaydetti: “Eski alışkanlıklarımızla yola çıkarak yine kendimize, yakınlarımıza bireysel konumlar, çıkarlar ve beklentiler mi ön planda? Yoksa memleketimizin hem bugününe hem de yarınlarına damga vuracak, istihdam ve kalkınmamızı hızlandıracak, sorunlarımızı çözecek, Şanlıurfa'yı geleceğe emin adımlarla taşıyacak önemli projelerin gerçekleştirilmesini mi istiyor ve bekliyoruz?

Asıl önemli olan soru budur bence. Eğer bizler, siyasetçisi, bürokratı, sivil toplum ve meslek kuruluşları, kanaat önderleri, toplum öncüleri, medyası ve aklı başında bütün oluşumları ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Faruk Çelik'ten neler isteyeceğimizi bilir, neyi, nerede, nasıl isteyeceğimizi ve alacağımızı bilirsek o zaman bu önemli şehir için oldukça önemli adımlar atılabilir ve çok özel projeler gerçekleştirilebilir"

KİMİN NEYİ, NİÇİN İSTEDİĞİNİ BİLMEK ZORUNDA

Bakan Çelik'in, kendisinden kimin, neyi, niçin istediğini bilmek, tavırlarını buna göre şekillendirmek ve toplumun genelini mutlu edecek önemli kazanımlar için çaba göstermek durumunda olduğunu belirten Atilla, bunu yapması durumunda Çelik'in Şanlıurfa adına ismini altın harflerle tarihe yazdıracağına dikkat çekti.

AKRABA VE YANDAŞLAR İÇİN DEĞİL MEMLEKET İÇİN İSTEMELİ

Şanlıurfa'nın diğer milletvekillerine de seslenen Atilla, “Onlar da kısır şahsi beklenti ve çıkarlar için, akraba ve yandaşları için değil, isteyeceklerini bütün memleket için, hakkaniyetli bir biçimde ister ve bunu takip edebilirlerse Sayın Bakandan daha çok verim alınabilir. Aksi halde bizim için çok kazançlı olabilecek bir dönemi heba etmiş oluruz" dedi.