İlçede kayıtlı olan 10 bin çiftçi bulunduğunu belirten HDP'li Vekil Ayhan TMO'nun kapatılması çiftçilerin mağdur edildiğini belirterek, sorunu meclis gündemine taşıdı. Vekil Ayhan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na 5 maddede yanıtlanması istemiyle soru önergesi sundu.
Ayhan Şu Soruları Yöneltmişti
Bakan Çelik: Üretici Mağduriyeti Söz Konusu Değildir
Aradan geçen süre içerisinde HDP'li Vekil sorularına istediği gibi yanıt alamadı. Bakan Faruk Çelik 5 maddelik soruya 2 cümleyle yanıt verdi ve çiftçilerin mağdur edilmediğini 2 cümleyle şöyle özetledi: "TMO üretici mağduriyetini önlemek için her türlü tedbiri zamanında almaktadır. Siverek üreticileri köylerinin yakınlık durumuna göre ürünlerini Hilvan, Bozova, Viranşehir ve Şanlıurfa iş yerlerinden herhangi birine götürebilmekte olup, üretici mağduriyeti söz konusu değildir."
Kaynak: Gazete İpekyol
Paralelci olsun olmasın il müdürlerini değiştirin paralel yapı bakanlığımızda nasıl çözülüyor görün. Herkes hemşerisini arkadaşını korursa bu yapı bitmez. Paralelcilere paralel temizlik yaptırılıyor.