İlçede kayıtlı olan 10 bin çiftçi bulunduğunu belirten HDP'li Vekil Ayhan TMO'nun kapatılması çiftçilerin mağdur edildiğini belirterek, sorunu meclis gündemine taşıdı. Vekil Ayhan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na 5 maddede yanıtlanması istemiyle soru önergesi sundu.

Ayhan Şu Soruları Yöneltmişti

Ayhan yazılı soru önergesinde şu sorulara yer vermişti: " Şanlıurfa ili Siverek ilçesindeki TMO'nun alan ve depolarının satıldığı iddiaları doğru mudur? Doğru ise satılma gerekçesi nedir? TMO'nun kapatılması ile yaşanabilecek mağduriyetler konusunda önlem alınmış mıdır? Alınmış ise bu önlemler nelerdir? TMO'nun kapatılması ile çiftçiler, tüccarların insafına bırakılmış olmuyor mu? Siverek'te yeni TMO açılması ile ilgili herhangi bir çalışmanız var mıdır? Varsa bu çalışmalarınız ne aşamadadır, ne zaman bitirmeyi planlıyorsunuz? Yeni TMO açılacak ise yenisinin tamamlanması beklenilmeden mevcudun satılmasını gerektirecek aceleciliğin nedeni nedir?"

Bakan Çelik: Üretici Mağduriyeti Söz Konusu Değildir

Aradan geçen süre içerisinde HDP'li Vekil sorularına istediği gibi yanıt alamadı. Bakan Faruk Çelik 5 maddelik soruya 2 cümleyle yanıt verdi ve çiftçilerin mağdur edilmediğini 2 cümleyle şöyle özetledi: "TMO üretici mağduriyetini önlemek için her türlü tedbiri zamanında almaktadır. Siverek üreticileri köylerinin yakınlık durumuna göre ürünlerini Hilvan, Bozova, Viranşehir ve Şanlıurfa iş yerlerinden herhangi birine götürebilmekte olup, üretici mağduriyeti söz konusu değildir."

Kaynak: Gazete İpekyol