Düzenlenen sempozyumda konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, tarım sektörünün büyümesi, gelişmesi için devletin mali bir seferberlik içerisinde bulunduğunu söyledi. Çelik, bütçenin imkanlarını tarım sektörü için zorladıklarını ifade ederek, 2003-2016 arasında hayvancılığa 20,7 milyar lira olmak üzere toplam 90,2 milyar lira tarımsal destek verdiklerini belirtti.

Çelik, 15 bin çiftçiye hibe desteği sağladıklarını, üreticiye bu yıl 12,8 milyar lira nakdi destek vereceklerini ifade ederek, "Sulama ve toplulaştırmayı tek elde toplayıp, aynı anda projelendirip sulama ile arazi toplulaştırmasının da bittiği bir sürecin yaşanması için hazırladığımız yasal düzenlememiz Meclise intikal etmek üzere Bakanlığımızdan çıktı" diye konuştu.

Milli Tarım Projesi ile tarım sektöründe birçok yeniliğe imza atılacağını belirten Çelik, şunları söyledi:

"Türkiye'de bütün bölgelerde şap ile ilgili aşı kampanyasını başlattık ama hayvanların geçişi ile ilgili Adana'dan Samsun'a bir hat çekerek bu hattın batısına geçerken dinlenme istasyonlarında hayvan refahı ve sağlığı açısından gerekli kontroller yapılmadan geçiş sağlanmayacak. İlk etapta böyle bir uygulama, kısa süre sonra da tüm Türkiye'nin ari bölge haline getirilmesi ile ilgili çalışmalarımızı tamamlamış olacağız."