Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik tarafından görevden alınan Tarım İşletmeleri Genel Müdürü Mehmet Halis Bilden, Kalkınma Bakanlığı'na müşavir olarak atandı. Bilden'in Kalkınma Bakanlığı müşavirliğine atama kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

GÖREVDEN ALINMASINA RAĞMEN KARARI YAYIMLANMAMIŞTI

Bilindiği üzere görevden alınan TMO Genel Müdürü Mesut Köse, Tarım Reformu Genel Müdürü Gürsel Küsek ve Gıda ve Kontrol Genel Müdürü Prof. Dr. İrfan Erol'un kararları, Resmi Gazete'nin 29 Ocak tarihli sayısında yayımlanmıştı. Aynı dönemde görevden alınan Bilden'in ismi ise yayımlanmamıştı. Bu durum dikkat çekmişti.

RESMİ GAZETE, HABERİMİZİ TEYİT ETTİ

Tarımdan Haber olarak Mehmet Halis Bilden'in isminin yayımlanmamasının nedeni olarak bir başka bakanlığa müsteşar yardımcısı olarak atanacağı iddiasını gündeme getirmiştik. Kulislerde konuşulanlara göre Bilden'in Kültür Bakanlığı'na müsteşar yardımcısı olarak atanacağı, bundan dolayı da isminin yıpranmaması için görevden alınma kararının yayımlanmadığına dikkat çekmiştik.

Resmi Gazete'de Bilden ile ilgili bugün yayımlanan atama kararı, 29 Ocak'taki haberimizi teyit etti.

Bir bakanlıktan bir başka bakanlığa müşavir atamasının pek karşılaşılan bir durum olmadığı, bundan dolayı Bilden'in bu göreve geçici süreliğine atandığı kaydediliyor.