Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, meralar için yasal düzenleme yapılacağını belirterek, 'Ben hayvancılık yapıyorum' diyen herkese mera tahsisinin gerçekleştirileceğini ifade etti. Meraların kesinlikle hayvancılığa kazandırılacağını vurgulayan Çelik, “Kim hayvancılık yaparsa merayı onlar kullanacaklar. Ama meraları bırakmak yok. Onun için düve, damızlık koç ve teke merkezleri kuracağız" değerlendirmesinde bulundu.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ve Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas Et Kombinasının ilk kesim töreni ve Genç Çiftçi Projesi kapsamında hayvan dağıtım törenine katıldı.

Sivas'taki programda önemli değerlendirmelerde bulunan Çelik, bu yıl 15 bin kişiye hibe desteği sağlanacağını, bunun 11 binlik kısmının hayvancılık ile ilgili olduğunu açıkladı. Çelik, "Çiftçi tarımın, tarım ise yarınımızın teminatıdır. Bu topraklar bize şehitlerimizin emaneti. Şehit kanlarıyla sulanmış olan bu aziz toprağı ekeceğiz, dikeceğiz ve biçeceğiz. Milletin ekmeğini büyütmek için gece gündüz demeden çalışacağız. Yeri zamanı geldiğinde ay yıldızlı bayrağın göklerde dalgalanması için gerekirse de bu vatan için öleceğiz" dedi.

Konuşmaların ardından Bakan Çelik ile Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Vali Davut Gül ve diğer protokol üyeleri, hibe desteği alanlara belgelerini verdi. Bakanlar Çelik ve Yılmaz, daha sonra "ilk kesim" töreni için kurdele kesti.