ÖZEL HABER

Doğan Haber Ajansı tarafından servis edilen habere, ülkücü muhaliflere yakın haber siteleri ile Barzani ve HDP'ye yakın haber sitelerinde geniş yer verilerek aynı dille kullanılması dikkat çekti. Haberde Bakan Çelik'in konuşmasının bir kısmı alınarak “HDP milletvekilleri değil, hiçbir milletvekilinin tutuklanmasına, hiçbir Ak Partili rıza göstermez. Hiçbir milletvekili tutuklanmamalı, milletin vekili çünkü" ifadelerine yer verildi.

BURASI DİNGONUN AHIRI DEĞİL KARDEŞİM!

Ancak Çelik'in, konuşmasının devamındaki sözlerinin makaslandığı gözleniyor. Çelik, bu sözlerinin devamında da şunları söyledi:

“Kanun karşısında herkes eşit. Deniyor ki, kardeşim git ifade ver bir suçun varsa. Gitmem diyor. Kanun var, hukuk var, git... Ben gitmem... Peki gitmezsen gitme. Suç işleme imtiyazın var mı senin? Yani filanlar suç işler diye bir şey var mı? Yok ama benim imtiyazım var, işlerim ve hesapta vermem diyor. Şu duruşu görüyor musunuz? Peki yargıyı tanır mısın? Tanımam… E peki demokrasiye inanır mısın? Demokrasiye inanmam. Başka... Sırtımı da teröre dayarım. Sonra ne yaparsın? Talimatı da oy aldığım insandan değil dağdan alırım. Biz de diyoruz ki burası dingonun ahırı değil. Burası hukuk devleti kardeşim."

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in tutuklanan HDP'li milletvekilleri ile ilgili makaslanan sözleri ülkücü muhaliflere yakın haber siteleri ile Barzani ve HDP'ye yakın haber sitelerinde şu şekilde yer verildi:





Bakan Çelik'in Bursa'da yaptığı konuşmanın makaslanmamış halini izleyebilirsiniz...