Yenişafak gazetesine konuşan Bakan Faruk Çelik, desteklerin artarak sürdüğünü ifade ederek, “hayvancılık yatırımlarının desteklenmesi amacıyla inşaat veya tadilat konusunda yüzde 50, damızlık koç ve teke alımında yüzde 80 oranlarında hibe desteği uygulanıyor. Hayvancılığımıza verilmekte olan destekler ve uygulanan projeler küçükbaş hayvancılığımızın özellikle altyapısının gelişmesine hizmet ediyor" şeklinde konuştu.

Çelik, anaç hayvan başına yılda bir kez 25 TL ödendiğini, çoban desteği uygulaması kapsamında, 250 büyükbaş ve üzeri (koyun-keçi) anaç hayvan varlığına sahip işletmelere 5 bin TL ödendiğini dile getirerek, “Hayvan genetik kaynaklarının yerinde korunması ve geliştirilmesi amacıyla uygulanan proje kapsamındaki yetiştiricilere, koruma ve geliştirme sürüleri için büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarda farklı olmak üzere hayvan başına destekleme ödemesi yapılıyor. Üreticilerimizin finansman ihtiyaçlarının uygun şartlarda sağlanması amacıyla uygun şartlarda işletme ve yatırım kredisi kullandırıyoruz" diye konuştu.

Hayvancılıkta KDV Kalktı!

Hayvancılıkta en büyük gider kaynağı olan yemde KDV'nin kaldırıldığını hatırlatan Çelik, “2015-2018 yıllarında Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, Konya Ovası ve Doğu Karadeniz Projeleri kapsamındaki illerde hayvancılık yatırımlarının desteklenmesi amacıyla yani inşaat veya tadilat konusunda yüzde 50 hibe desteğimiz var" dedi.

1 Milyonluk Sürü İçin Özel Teşvik!

Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Projesi hakkında bilgiler paylaşan Çelik, şu bilgileri verdi: “Toplam 1 milyon 61 bin 201 küçükbaş hayvan üzerinde çalışmamız sürüyor. 2016'da elit sürü yavrularına 70 TL, taban sürü yavrularına ise 40 TL destek verildi."

TARIMDAN HABER