Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, üretici ile telefonda görüşmeye devam ediyor. Bakan Çelik, yarın saat 09.30'dan itibaren birlikler, odalar ve kooperatiflerle ilgili üreticinin görüş ve önerilerini dinleyecek.

ÜRETİCİ BU TELEFONDAN ARAYABİLECEK

Konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabı üzerinde bir açıklamada bulunan Bakan Çelik, “Yarın 09.30'da birlikler, odalar ve kooperatiflerle ilgili, üreticilerimizin görüş ve önerilerini, 0530 104 37 80 nolu hattan dinleyeceğim" dedi.

Birlik, oda ve kooperatiflerin, tarım ve çiftçinin kalkınmasında önemli bir fonksiyonu bulunmasına rağmen Türkiye'de bu konuda ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Bakan Çelik'in üretici ile yapacağı telefon görüşmesinde bu sıkıntıların birçoğunun gündeme gelmesi bekleniyor. Özellikle birlik ve odaların hiçbir hizmet götürmemesine rağmen çiftçiden başta aidat olmak üzere farklı kalemlerle aldıkları ücretler tepkilere neden oluyordu.

Yarınki telefon görüşmesinin ardından çiftçiden haksız bir şekilde kesilen bu tür kesintilerin bazılarının kaldırılması gündeme gelebilir.