Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nda kadro beklentisi hat safhaya çıktı. Bir önceki dönemde umduklarını bulamayan işsiz mühendisler, kadro konusunda Bakan Çelik'i sosyal medya üzerinden mesaj yağmuruna tuttu. Bakan Çelik'e sosyal medya adresi üzerinden taleplerini ileterek yorumlarda bulunan işsiz mühendisler, kadro konusunda Çelik'ten müjdeli haber bekliyor.

Bakan Çelik'in facebook hesabındaki paylaşımlara yapılan yorumların önemli bir bölümünü işsiz mühendislerin kadro taleplerinin oluşturması dikkat çekti. İşsiz mühendisler, Tarım Bakanlığı'na personel alımının 2014 KPSS puanının geçerliliğini yitirmeden biran önce sonuçlandırılmasını bekliyor.

Diğer yandan Bakan Çelik'in, konuyla ilgili olarak telefonda görüştüğü mühendislere kadro konusunda Ocak ayında bir gelişmenin yaşanabileceği konusunda bilgi verdiği ortaya çıktı.

MÜJDELİ HABER BEKLİYORUZ

Bu konuda Ayça Elmas Maden ismindeki bir veteriner hekimin Çelik'in sosyal medya hesabındaki yorumu dikkat çekti. Bakan Çelik'e telefonda yaptıkları konuşmayı hatırlatan Maden, yorumunda şunları kaydetti: “Sayın Bakanım, geçen hafta Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına atama bekleyen 75 bin işsiz ziraat, gıda, su ürünleri, baltek mühendisleri, veteriner hekimler, veteriner sağlık teknikerleri temsilcileri olarak sizi aradık. Bize, alım yapacağınızı, bunu sosyal medyayı takip etmemizi, Maliye'den onay alımının olması için çalıştığınızı, 2014 KPSS sınavı öncesi de inşallah atanırsınız dediniz. Bu sınav öncesi alım yapacağınızın sinyalidir. Bizler Ocak ayında atama müjdesi vermenizi bekliyoruz"

Kadro beklentisi konusunda Çelik'in sosyal medya hesabına yapılan yorumlardan bazıları şöyle:

Emrullah Karamirza: Laborant ve veteriner sağlık bölümü 2014 kpss puanı ile atama bekliyoruz

Mustafa Mert Olduramadım: Hayali ve ideali olan gençler atanıp mesleğini yapmak istiyor…

Selin Çok Çalışkan: Bakanım atama bekleyen gençlerin de yüzünü güldüreceğinizi umut ediyoruz. Saygılarımla

Kağan Ylmtrk: Sn.bakanım, 43 ilde Su Ürünleri Şubesi kuruldu ama üç yıldır atama olmadı

Emre Can: Atama bekleyenlere olumlu veya olumsuz bir cevabınız yok mu Sn Bakanım… Atama bekleyenler olarak Bakan olduğunuz gün umutlandık, artık eskisi gibi olmayacak, biraz daha önemsenir sorularımıza iyi veya kötü cevaplar alabiliriz dedik… Ama biz atama bekleyenler için yine bir şey değişmedi yine hüsran…

Ömer Veli Duman: Sayın Bakanım Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığına 6 Bin Personel İstihdamının Müjdesini Bekliyoruz. 2014 KPSS Puanı ile Atama Bekliyoruz.