Özsoy, Cumhuriyet tarihinde en uzun Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı olan Mehdi Eker'in en başarısız bakanların başında geldiğini belirtti. "Türkiye Cumhuriyeti Tarihinde Tarım Bakanlığı görevinde uzun kalan isim olan Mehdi Eker, nasıl bir başarı gösterdi ki bu rekoru kırdı bilemiyorum" diyen Özsoy, şunları kaydetti:

"AK Parti hükümetlerinin en başarısız diğer bakanı hangisi biliyor musunuz?

Tam beş yıl önce, yine böyle bir kurban bayramı öncesinde, “Başbakan Erdoğan'ın çözemediği 2 konu" başlıklı yazı kaleme almıştım. Yazının son cümlesi; “Yazı başlığında 2 kelimesine yer verdiğim için şimdilik burada kesiyorum. Bir çırpıda 20 başlık da sırayalabilirim" şeklinde bitiyordu.

Yazıda ele alınan ve Erdoğan'ın başaramadığı iki konudan biri olarak, Hükümetin Tarım ve Hayvancılık Politikası ele alınıyordu.

Dünyanın en verimli ve bereketli coğrafyasında yaşamamıza rağmen, dünyanın en pahalı ekmeğini ve etini yiyoruz.

Buğday deposu olmakla övünen ülkemiz, AK Parti iktidarları döneminde vatandaşını doyurabilmek için buğday ithal etmek zorunda kaldı.

Bu ülke tarihinde ilk defa, kurban bayramı öncesi kurbanlık hayvan ithal etti.

Bu tablo karşısında haklı olarak; “Erdoğan Tarım Bakanı mı ki, dağda bayırda dolaşsın, halkın ucuz et ve ekmek yemesinin önünü açsın. Olsa olsa bu işten tarım bakanını sorumlu tutabilirsiniz" diyenler olacaktır.

Hiç unutmuyorum, 21 yıl önce televizyon programcılığına başladığımda, ilk konuğum bir belediye başkanı olmuştu.

Yanılmıyorsam tam tarihi 28 Ağustos 1994'tü.

Kendisine; “Meslek olarak doktorsunuz ama belediye başkanlığında da çok başarılısınız... Aslında birbirinden ne kadar farklı görevler gibi duruyor..." diye sorduğumda, verdiği cevabı hiç unutmadım.

“Yöneticinin her işten anlaması gerekmez. İşten anlayanları işin başına getirir, kendisi orkestra şefi gibi işleri uyum içinde idare eder" demişti.

Türkiye Cumhuriyeti Tarihinde Tarım Bakanlığı görevinde uzun kalan isim olan Mehdi Eker, nasıl bir başarı gösterdi ki bu rekoru kırdı bilemiyorum."