Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nda Rehberlik ve Teftiş'in başında bulunan 1. Hukuk Müşaviri Celal Sumaytaoğlu, görevden alındı. Ankara kulislerinde Sumaytaoğlu'nun ''Kaynana kurbanı'' olduğu konuşuluyor.

Yarış atı sevgisi ile tanınan Sumaytaoğlu'nun, kayınvalidesi F.E. üzerine gösterdiği 6 adet yarış atını, aktif olarak yarışlara soktuğu öne sürülüyor. Türkiye Jokey Kulübü'nün internet sitesindeki verilere göre bu 6 tane yarış atı; 3 yılda 60 koşuya katıldı ve koşuların 24'ünde yarışları ilk dörtte tamamlayarak sahibine 356 bin lira kazandırdı.

TBMM GÜNDEMİNE GELDİ

“Kayınvalidesinin adına kaydettirdiği atlarla yarışa girdiği" iddia edilen ve bu konu Meclis gündemine kadar gelen Sumaytaoğlu hakkında, MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay soru önergesi vermişti. Sumaytaoğlu'nun kendisine tahsis edilen Audi A-6 marka 180 bin lira değerindeki makam aracı olduğu da iddia edilmişti.

Sumaytaoğlu, bakanlığın sitesinde yer alan CV'siyle de dikkat çekmişti. CV'de Sumaytaoğlu'nun yaptığı görevlerden bazıları şu şekilde sıralanıyor:

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Vekili, Yüksek Komiserler Kurulu Kurul Üyesi, Başkan Yardımcısı, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı 1. Hukuk Müşaviri, Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Üyesi, Atatürk Orman Çiftliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Hukuk Müşaviri Vekili…

SÖZCÜ