Milli Gazete'de, '50 Bin Liralık Davayı da Kaybettiler' başlığı ile verilen haber şöyle:

"Eski Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker döneminde açılan bir dava daha gazetemizin lehine sonuçlandı. Bakanlığın 20 bin liralık tazminat davasının ardından eski Bakan Eker'in üst düzey bürokratlığını yapan Sumaytaoğlu da gazetemizin aleyhine açtığı 50 bin liralık tazminat davasını kaybetti.

Kayınvalidesi üzerinden at koşturan eski Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in üst düzey bürokratı Erdal Celal Sumaytaoğlu, gazetemizin aleyhine açtığı 50 bin liralık tazminat davasını kaybetti. Hakim, Temmuz 2014'de açılan davanın reddine karar verdi. Daha önce de Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın gazetemiz aleyhine açtığı 20 bin liralık tazminat davası reddedilmişti.

YARIŞ ATLARI BİR KEZ DAHA BELGELENDİ

Uzun süre Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nda eski Bakan Mehdi Eker'in üst düzey bürokratı olarak görev yapan Erdal Celal Sumaytaoğlu, 2011-2013 yılları arasında hasta ve yatalak durumda olan kayınvalidesi üzerinden pistlerde yarış atı koşturduğu ortaya çıkmıştı. Bu ve diğer usulsüz işlemlerle ilgili çıkan haberlerden dolayı Sumaytaoğlu, Temmuz 2014'de gazetemizin aleyhine 50 bin liralık manevi tazminat davası açmıştı.

Dava dilekçesinde, kendisiyle ilgili çıkan haberlerin asılsız ve gerçeğe aykırı olduğunu iddia eden Sumaytaoğlu, bundan dolayı uğradığı manevi zararların karşılanması için 50 bin lira manevi tazminat talebinde bulunmuştu.

Ankara 5'nci Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen davaya geçtiğimiz gün devam edildi. Davanın bu duruşmasında hâkim, Sumaytaoğlu'nun iddialarını haklı bulmayarak davayı reddetti. Bu kararla birlikte 'yalan ve gerçeğe aykırı olduğu' iddia edilen haberlerimizin doğruluğu tekziplerin ardından mahkeme tarafından bir kez daha belgelenmiş oldu. Eski Bakan Mehdi Eker döneminde Bakanlık, 10'un üzerinde tekzip başvurusunu da kaybetmişti.

SUMAYTAOĞLU, AĞUSTOS AYINDA GÖREVDEN ALINMIŞTI

Eski Bakan ve şuanda AKP Genel Başkan Yardımcısı olan Eker, üst düzey bürokratı Sumaytaoğlu'nu, geçtiğimiz Ağustos ayında görevden almıştı. Bu görevden almada da gazetemizde çıkan haberler etkili olmuştu. Ancak Eker'in başta yarış atları olmak üzere birçok şaibeli işlemle gündeme gelmesine rağmen Sumaytaoğlu'nu uzun süre görevde tutması dikkat çekmişti.