TİGEM'de çalışan işçilerin 1 Ocak 2015 tarihinden itibaren geçerli olan Toplu İş Sözleşmesi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan yetki alan Öz Orman-İş, Kamu İşveren Sendikası TÜHİS'e müzakere çağrısı yapmıştı.

Bu çağrının ardından TÜHİS ve TİGEM yöneticileriyle ilk müzakere oturumu, bugün TÜHİS'te gerçekleştirildi. 2.500 TİGEM işçisini ilgilendiren TİS müzakerelerinin ilk oturumda, Öz Orman-İş Genel Başkanı Settar Aslan, TÜHİS Genel Sekreteri Adnan Çiçek ve TİGEM Genel Müdür Yardımcısı Ayhan Karayama'ya birer buket çiçek takdim etti.

İlk oturumda Öz Orman-İş, 16-18 Şubat 2015 tarihlerinde Kırşehir'de yaptığı Genişletilmiş Başkanlar Kurulu toplantısında hazırlanan 2. Dönem TİS Teklif Taslağını, TÜHİS ve TİGEM yöneticilerine sunarak, müzakereleri resmen başlattı.

TİGEM 2. Dönem TİS müzakerelerinin ilk oturumuna, Öz Orman-İş adına, Genel Başkan Settar Aslan'ın yanısıra Genel Sekreter Bayram Ayaz, Genel Mali Sekreter Ali Bilgin, Genel Eğitim Sekreteri Mustafa Çınar ve Genel Mevzuat-Araştırma Sekreteri Mehmet Çelik ile sendika hukuk müşavirleri katıldı.