Milli Gazete'den Muhammed Vefa'nın haberine göre, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi veren Karaduman, yılda en az üç defa taklit ve tağşiş ürün listesinin açıklanması gerektiğini belirterek, “Tarım Kredi Marketler’de satışı yapılan hileli ürün tespit edildiği ve hileli ürün listesinin bu sebeple yayınlanmadığı iddiası doğru mudur?” diye sordu.

Saadet Partisi Konya Milletvekili ve Gençlik Kolları Genel Başkanı Abdulkadir Karaduman, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın son bir yıldır taklit ve tağşiş listesini yayınlamamasını Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdı. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi veren Karaduman, bakanlığın taklit ve tağşiş ürün listesini neden açıklamadığını sordu.

Karaduman, Tarım Bakanlığı’nın yılda en az üç defa taklit ve tağşiş ürün listesinin paylaşması gerektiğinin altını çizerek Pakdemirli’ye 6 soru yöneltti.

Karaduman, şunları sordu:

Son bir yılda taklit ve tağşiş ürün listesinin duyurulmamasının sebebi nedir?

Yeni listeyi ne zaman açıklayacaksınız?

Tarım Kredi Marketler’de satışı yapılan hileli ürün tespit edildiği ve hileli ürün listesinin bu sebeple yayınlanmadığı iddiası doğru mudur?

Konuyla ilgili bir komisyon kurulacağı ve hileli ürün satışı yapan firmaların bu komisyon aracılığıyla aklanabileceği iddiası doğru mudur?

Bakanlık olarak hileli ürün satışı yapan firmalarla ilgili nasıl bir süreç yönetiyorsunuz?

Son bir yılda hileli ürün sattığı tespit edilen firma sayısı kaçtır? Son bir yılda taklit ve hileli ürün satışı yaptığı tespit edildikten sonra haklarında yasal soruşturma başlatılan ve cezai yaptırım uygulanan firmalar hangileridir? Geçtiğimiz gün ülke genelinde başlattığınız ‘Gıda Denetimi Seferberliği’ çalışmasının kapsamı neydi? Bu seferberlik, taklit ve hileli ürünlere karşı mücadeleyi de kapsıyor muydu?”