Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Nadas alanlarının azaltılması, doğayı ve toprağı koruyan Toprak İşlemesiz Tarımın yaygınlaştırılması amacına yönelik olarak Çevre Amaçlı Tarım Arazilerinin Korunması (ÇATAK) kapsamında 2015 üretim sezonunda toprak işlemesiz buğday ekimi yapılan araziye Yem Bezelyesi ve Macar Fiği ekimi yapıtı.

Demonstrasyon çalışmasında 2015 üretim sezonunda buğday üretimi yapılmış olan tarlaya herhangi bir toprak işlemesi yapılmadan Anıza Doğrudan Ekim Mibzeri ile 10 dekar alana Yem Bezelyesi 10 dekar alana ise Macar fiği ekimi yapıldı. Ekimi yapılan bu demonstrasyon tarlasının üretim sezonu içerisinde teknik takip kontrolleri yapılacak demonstrasyon sonuçları çiftçilerimizle gösterilecek.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ziyaattin Özdemir, ÇATAK programı kapsamında, toprak ve su kirliliği olan, yoğun tarımsal faaliyetlere maruz kalmış, sulama suyu sıkıntısı bulunan ve doğal dengesi bozulmuş alanların yeniden tarıma kazandırılmasının amaçlandığını söyledi.

Kaynak: yozgatyenigun.com