2015 yılı çeltik hasatının ülke genelinde 4 Eylül itibariyle başlayıp 7 Kasım itibariyle tamamlandığının belirtildiği açıklamada TMO'nun hasatın başlangıcından bugüne kadar piyasaları yakından takip ettiği ifade edildi. Piyasa fiyatlarının üretimin sürdürülebilirliği açısından TMO'nun öngördüğü fiyat seviyesine düşmesi nedeniyle alım fiyatlarının açıklandığı vurgulanan açıklama şöyle devam etti:

"Bu yıl TMO tarafından çeltik alımlarında izlenecek politikalar şunlardır:

1. TMO, çeltik üretimi yapılan bölgelerdeki tüm iş yerlerinde 17 Aralık 2015 Perşembe günü itibariyle çeltik alımlarına başlayacaktır.

2. Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtlı üreticilerden belgelerindeki üretim miktarının tamamı satın alınacaktır.

3. TMO, üreticilerimizin iş yerleri önünde uzun süre beklemelerini önlemek amacıyla son dört yıldır uyguladığı randevulu alım sistemine bu yıl da devam edecektir.

Randevular, internet üzerinden www.tmo.gov.tr veya randevu.tmo.gov.tradreslerinden alınabileceği gibi TMO şube müdürlükleri ile ajans amirliklerinden de alınabilecektir.

4. Pazar günleri hariç haftanın 6 günü alım yapılacaktır.

5. Çeltik alımları, geçici alım merkezleri de dâhil tüm iş yerlerinde yapılacaktır.

6. Ürün bedeli ödemeleri, ürünün TMO'ya teslim edildiği tarihten itibaren 30 güniçerisinde üreticilerin banka hesaplarına aktarılacaktır.

Ürününü anlaşmalı bankalardan alınan ürün kartı ile teslim eden üreticilere ise 15 gün içerisinde ödeme yapılacaktır.

2015 yılı için 60 randıman Osmancık çeşidi çeltik alım fiyatı ton başına 1.580TL olarak belirlenmiştir.

Bu fiyata ilave olarak Bakanlığımız tarafından ton başına 100 TL prim ödemesiyanında gübre, mazot, sertifikalı tohumluk ve toprak analizi gibi destek ödemelerine bu yıl da devam edilecektir.

60 randıman Osmancık çeşidi çeltik için belirlenmiş olan 1.580 TL/Ton alım fiyatı, Bakanlığımızca verilen 127 TL/Ton prim ve diğer desteklerle birlikte1.707 TL/Tona yükselmektedir.

TMO'ya çeltik teslim edecek üreticilerimizin alım noktalarımızda herhangi bir zorlukla karşılaşmamaları için;
ÇKS bilgilerini güncellemeleri,

Randevularını mutlaka almaları,

Ürünlerini randevu alınan gün getirmeleri,

Anlaşmalı bankalardan alınacak ürün kartı veya banka hesap numaraları ile alım noktalarına gelmeleri gerekmektedir.

Anlaşmalı bankalar: Ziraat Bankası, Halkbank, Akbank, Garanti Bankası, Vakıflar Bankası, Yapı Kredi Bankası, İş Bankası, Denizbank, TEB, Albaraka Türk, Finansbank.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."