Kovancılar İlçesinde yapılan süne mücadelesine; İl Müdürü Turan KARAHAN, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Yılmaz ATAŞ, TMO Elazığ Ajans Müdürü Hüseyin KARAGÖZOĞLU, Kovancılar Ziraat Odası Başkanı İzzet DEMİRAL, teknik personel, muhtar ve üreticiler katıldı.

Elazığ'da yürütülen süne mücadelesi çalışmaları hakkında bilgi veren İl Müdürü KARAHAN; “ İlimizde hububat ekim alanı yaklaşık 1 milyon dekar. Bu üretimin 170 bin dekarı Kovancılar ilçesinde yapılıyor. Süne, hububatta önemli oranda kalite ve verim kaybına neden oluyor. Çiftçinin alın teri ve emeğinin karşılığını alabilmesi için süne ile mücadele büyük önem taşıyor” dedi.

Süne mücadelesi çalışmalarını yakından takip eden ve zaman zaman teknik personelin çalışmalarına katılan İl Müdürü KARAHAN, metrekarede 10 ve üzerinde nem tespit edilmesi halinde kimyasal mücadeleye karar verileceğini söyledi.

Elazığ'da yapılan süne mücadelesinde önemli mesafeler alındığını, bu güne kadar yapılan çalışmalarda kimyasal mücadeleyi gerektirecek bir durumla karşılaşılmadığını belirtti.

Konuşmasının devamında dolu ve kuraklık zararına değinen KARAHAN; “Kuraklık bazı bölgelerde %30- 80 arasında zarara neden oldu. Dolu ve kuraklık zararı ile ilgiligerekli çalışmaları yaparak sonuçları ilgili yerlere ilettik. İl Müdürlüğü olarak çiftçilerimizin daha fazla kazanç elde etmesi, ürettikleri ürünlerin verimli olması ve hak ettiği değeri bulması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” dedi.

Kovancılar Ziraat Odası Başkanı İzzet DEMİRAL'da çalışmalarından dolayı İl Müdürü Turan KARAHAN ve teknik personele teşekkür ederek, çiftçilere bereketli bir hasat diledi.

TARIMDANHABER