Sivas Bölge'de hasat dönemine girilmesiyle birlikte; Sivas Bölge Birliği'ne bağlı Tarım Kredi Kooperatifleri bünyesinde alım merkezleri oluşturularak hububat alımına başlandı. Ürün alımı kapsamında Sivas Bölge Müdürü İsmail Köse ürün alım merkezini ziyaret ederek kooperatif yetkilileri ve eksperlerden ürün alımı konusunda bilgi aldı ve ortakların sorunlarını dinledi.

Alım merkezlerini ziyaret ederek hububat alımı hakkında görüşlerini dile getiren Sivas Bölge Müdürü İsmail Köse; “Öncelikli olarak çiftçimiz adına bereketli bol kazançlı bir yıl olmasını temenni ediyorum. Kurum olarak son yıllarda yaptığımız ürün alımları ile piyasa fiyatlarını dengeliyoruz. Ortaklarımızın üretimden hasada, elemeden paketlemeye hatta üretmiş oldukları ürünlerin pazarlanmasına kadar yanlarında olduğumuzu göstermek istiyoruz. Bizim piyasalarda olmamız, çiftçinin ürününün değerini bulması, ürün bedelini hemen tahsil edebilmesi ve borcunu zamanında ödemesi anlamına gelmektedir.” dedi.

Çiftçilerin sorunlarını dinleyen ve bu seneki hasattan memnun olduklarını söyleyen Köse, alımlarda görev alan gerek kooperatif görevlileri gerekse Bölge Birliği görevlilerine teşekkür etti.

Tarım Kredi Kooperatifleri'nden duydukları memnuniyeti dile getiren ortaklar da alım döneminde kendilerini yalnız bırakmayan Tarım Kredi Ailesi'ne teşekkürlerini iletiler.

Sivas Bölgede 2015 yılı ortak ürünlerinin değerlendirilmesi kapsamında yemlik arpa, dane mısır, yağlık ayçiçeği, patates ve bal alımının yapılması planlanıyor.