Denizli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Tefenlili de yaptığı açıklamada; "Bugün itibarıyla nohut ithalatında gümrük vergisi 1 Temmuz'a kadar kaldırılmıştır" dedi.

Nohuta bağlı leblebi üretim ve ihracatının darbe almaması için Ekonomi Bakanlığı nezdinde girişimde bulunarak nohut ithalatında alınan gümrük vergisinin 1 Temmuz'a kadar kaldırılmasını talep ettiklerini kaydeden Tefenlili, şunları kaydetti:

"Yani yeni mahsulün çıkmasına yakın zamana kadar nohut ithalatında alınan gümrük vergisinin kaldırılmasını talep ettik. Borsamızın, Ekonomi Bakanlığı nezdinde yaptığı nohut ithalatında gümrük vergisinin 1 Temmuz'a kadar kaldırılması girişimi olumlu şekilde sonuçlandı. Bugün itibarıyla nohut ithalatında gümrük vergisi 1 Temmuz'a kadar kaldırılmıştır. Yapmış olduğumuz girişimimiz sayesinde ümit ediyorum ki son zamanlarda aşırı artış gösteren nohut fiyatları beklenen seviyelere ulaşacaktır. Leblebi şehri olan ilimiz için önemli bir husus olarak gördüğümüz bu talebimizin gerçekleşmesinde gerekli duyarlılığı gösteren Ekonomi Bakanımız Sayın Nihat Zeybekci'ye teşekkürlerimi sunuyorum."