Elazığ'da 2017 yılı hububat hasadı başladı…

Elazığ İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan Karahan'ın katılımıyla gerçekleşen Altınçevre köyündeki 2017 yılı hububat biçerdöver hasat sezonu açılışına çevre köylerdeki muhtarlar, çiftçiler, şube müdürleri ve teknik personel katıldı.

İl Müdürü Karahan, yaptığı açıklamada; “İlimizde ürün hasatı yapan biçerdöverlerde tane kaybını en aza indirmek (% 2' den az olmasını sağlamak), çiftçimizin büyük emeklerle üretmiş olduğu ürünün tarlada kalmasını engellemek amacıyla gerçekleştirilen hasat kontrollerinin aralıksız olarak devam edecektir." dedi.

Karahan, şunları kaydetti: “Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yılda ilimiz sınırları içerisinde hasat yapan biçerdöverler, Bakanlığımızın ilgili talimatları doğrultusunda kontrol edilmektedir. Bu amaçla ilimiz 12 kontrol bölgesine ayrılmış, Merkez İlçemizde 2, diğer İlçelerimizde de birer adet olmak üzere toplam 10 ekip kurulmuş ve 39 teknik eleman görevlendirilmiştir. Hasat sezonunda etkinliği artırmak ve zararı en aza indirmek için şu ana kadar yapılan kontrollerde arpa ve buğday hasadı yaparken teknik elemanlarımızca kontrole tabi tutulup talimatlar gereği eksikleri tespit edilerek gerekli uyarılar yapılacaktır. Ayrıca Elazığ Valiliğimizce 01.06.2017 tarih ve 2017/1 No' lu Valilik Tebliği, Biçerdöver Sahiplerine ve Operatörlerine imza karşılığı tebliğ edilmiştir.

2016 Yılında İlimizde Buğdayda Dane Kayıp oranı %1.12, Arpada ise 1.01 olmuştur. İl Müdürlüğümüz olarak 2017 yılı hububat hasat sezonu için hedefimiz buğday ve arpada dane kayıp oranını %1'in altına indirmektir."

İl Müdürü Karahan, 2017 yılı hububat hasat döneminin öncelikle çiftçilere, ülke ekonomisine hayırlı ve bereketli olması temennisinde bulundu.

TARIMDAN HABER