Elazığ Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü Teknik personeli öncülüğünde; Kovancılar Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Kovancılar Ziraat Odası Başkanlığı ile birlikte Kovancılar ilçesive çevre köylerinde süne ve kımıl ile mücadele için tespit çalışmaları yapıldı. Teknik ekipler; buğday ve arpa ekiminin yoğun olduğu Kovancılar ve çevre köylerinde hububatta önemli zarara neden olan sünenin bu alanlardaki süne yoğunluğu tespit çalışmaları yaptı.

Teknik ekip sorumlusu Ziraat Mühendisi Erkan Erdem yaptığı açıklamada; “Süne, özelikle ekmeklik buğdaylarda emgi yaparak, buğdayın protein oranını ve kalitesini düşürerek, ekmeklik buğdayda büyük oranda zarara neden olmaktadır. Bizim burada yaptığımız çalışmaların amacı Kovancılar yöresindeki süne yoğunluğunu tespit etmek ve duruma göre kimyasal mücadeleye gerek olup olmadığına karar vermektir. Bu dönemde yaptığımız mücadele ergin süne mücadelesidir. Bundan sonra doğada bulunan parazitin yoğunluğuna göre çalışmalarımız devam edecektir. Şuan ki süne yoğunluğu çok düşük seviyelerde seyretmektedir." dedi.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü teknik ekipleri yıl boyunca dağlardan ovalara doğru süne ve kımıl zararlısını takip ederek yoğunluk durum tespit çalışmalarını sürdürecekler.