Her alanda görülen dışa bağımlılığın tarım alanında da kendini göstermeye başlamasından büyük üzüntü duyduğunu ifade eden Gaytancıoğlu "Tarımsal üretim potansiyeli yüksek, kendi kendine yetebilen hatta dışarıya tarım ürünleri ihracatı yağabilecek bir ülkeyken dışarından buğday ithal etmemiz AKP iktidarının ülkeyi ve tarımı yönetemediğini göstergesidir." dedi.

ÇİFTÇİYİ GÖRMEMENİN BİR SONUCU!

TÜİK'in açıkladığı istatistiklere göre 2016 yılında buğday üretiminin, 2015 yılına göre yüzde 8,8 azalarak 20 milyon 600 bin tonlara düştüğünü belirten Gaytancıoğlu, "Toprak Mahsuleri Ofisi de üretimin azalmasına çare olarak AB'den buğday alımı yapacak. Ekmek, makarna gibi ürünlerin hammadesi olan buğday üretiminde Türkiye'nin geldiği bu durum çiftçiyi görmezden gelmenin bir sonucudur." dedi.

UN İTHALATI 17 KAT ARTTI!

Doğrudan gelir desteğinin de etkisiyle milyonlarca dönüm arazinin ekilmediği için boş kaldığını ifade eden vekil Gaytancıoğlu "Un ithalatı 17 kat arttı. Bosna Hersek'ten 9 ayda 35 milyon 303 bin 110 kg un ithal edildi. Karşılığında 11.1 milyon dolar ödeme yapıldı. AKP iktidarı boyunca Türk çiftçisine verilmesi gereken para yabancı ülkelerin çiftçilerine verilmiştir. Kendi çiftçisini yoksullaştıran AKP, yabancı ülkelerin çiftçilerini zenginleştirmiştir." diye konuştu.

GIDADA İTHALATA BAĞIMLILIĞIMIZ ARTIYOR!

Türkiye'nin tropikal ürünler dışında hiçbir ürünü ithal etmeye ihtiyacı olmadığının bir kez daha altını çizen Gaytancıoğlu "Tam aksine akıllı politikalar ile ülkemiz tarım ürünlerinde büyük bir ihracatçı olma potansiyeline sahiptir. Gıda ürünlerinde her geçen gün ithalata bağımlılığımız artıyor. Temel gıda ürünlerinde ithalata bağlı kalan bir ülke yarın bağımsızlığını da kaybedebilir" uyarısında bulundu.