Bandırma Ziraat Odası Başkanı Süleyman Dönmez, "Bölgemizde hasat mevsimine başladık. Verimlerimiz güzel, fakat son günlerde Gümrük Bakanlığı'nın açıkladığı hububat ve buğdaydaki gümrük vergilerinin düşürülmesi piyasayı çok olumsuz etkiledi. Bir hafta içerisinde 100-150 kuruşa varan fiyat düşüşleri var. Çiftçimiz çok mağdur" dedi.

TMO MÜDAHALE ETMELİ!

Üretici İbrahim Kocabaş, düşen buğday fiyatlarına TMO'nun müdahale ederek çiftçiyi düşük fiyat veren tüccarın eline terk etmemesi gerektiğini ifade ederek, "Buğday fiyatları şu bir hafta içinde 80-100 kuruş aşağı düştü. Toprak Mahsulleri Ofisi'nin derhal bir fiyat açıklayarak tüccarların elinden bizi kurtarması lazım. Saman fiyatları yüksek, köylümüzü etkiliyor. Burada müdahale edilmesi gereken buğday fiyatıdır" diye konuştu.

Üretici Ahmet Durmaz ise, "Bu sene buğday fiyatlarının ani düşüşü çiftçimizi çok mağdur etti. İlgililerin bir an önce buna el atıp buğday fiyatlarını yukarıya çekmelerini bekliyoruz. Mazot, parça fiyatları, bakım masrafları pahalı. Bir an evvel Toprak Mahsulleri Ofisi duruma el koymalıdır" dedi.