Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Adana Çiftçiler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Behçet Homurlu ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti.

Bakan Eker burada yaptığı açıklamada, son 12 yılda Türkiye'nin her alanda çok önemli mesafeler kat ettiğini ifade ederek tarımda da birçok reforma imza attıklarını dile getirdi. Türkiye'nin hububat ülkesi olmasına rağmen 2002 yılında hububat ürünleri ihracatında dünyada 14. sırada olduğuna dikkat çeken Bakan Eker, kaliteyi artırarak 2005 yılından bu yana Türkiye'yi hububatta dünya birincisi yaptıklarını söyledi.

Adana Çiftçiler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Behçet Homurlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in miras kanunundan, toprak kanununa, toplulaştırmadan iyi tarım uygulamalarına kadar tarımın her alanında yaptığı reformlardan dolayı kendilerine teşekkür etti. Tarım sektörünün Bakan Eker sayesinde bir kanuna sahip olduğunu söyleyen Başkan Homurlu, sivil toplum ve devlet nasıl iş birliği yapması gerektiği hususunu Bakan Eker'in en iyi şekilde gösterdiğini ifade etti.

Bakan Eker ise ziyaretlerinden dolayı heyete teşekkür etti.