Ulusal Süt Konseyi, çiğ süt fiyatlarıyla ilgili yaptığı duyuruyu yine değiştirdi. Üçüncü değişiklikte Merkez Bankası müdahalesi ile fiyatların uygulanacağı tarih kaldırıldı. Süt üreticisi için önemli bir fonksiyonu olan Ulusal Süt Konseyi, yaptığı bu değişikliklerle itibarını kaybederken, üreticiler “artık Ulusal Süt Konseyi'nin bizim için bir anlamı kalmadı" diyerek tepkilerine dile getiriyorlar.

TARİH NİYE KALDIRILDI?

Ulusal Süt Konseyi'nin çiğ süt fiyatlarıyla ilgili yaptığı üçüncü değişiklikte fiyatın uygulanacağı tarihle ilgili bir bilgi verilmedi. Bu durum belirlenen fiyatların 1 Ağustos'tan mı yoksa 15 Ağustos'tan itibaren mi geçerli olacağı konusunda kafa karışıklığına neden oldu.

İKİNCİ DUYURU!

“15.08.2018 – 31.12.2018 dönemine ait %3.6 yağ ve %3.2 proteinli soğutulmuş çiğ sütün bir önceki dönemde 1.53 TL/Litre olan tavsiye fiyatı, Merkez Bankası'nın uyarısıyla 15 Ağustos 2018'den geçerli olacak şekilde 1.70 TL/Litreye yükseltilmiştir."

ÜÇÜNCÜ DUYURU!

“Ulusal Süt Konseyi 27 Temmuz 2018 tarihinde sektör paydaşları ile bir araya gelerek Konsey çiğ süt tavsiye fiyatı toplantısı yapılmıştır. Buna göre; soğutulmuş çiğ süt tavsiye fiyatı %3,6 yağlı ve %3,2 proteinli çiğ süt için 1,70 TL/Litre olarak belirlenmiştir."

DUYURUNUN İÇERİĞİ DEĞİŞİYOR AMA TARİHİ DEĞİŞMİYOR!

Ulusal Süt Konseyi'nin duyuru metinlerinin içeriğini değiştirmesine rağmen, duyurunun yapıldığı tarihi değiştirmemesi dikkat çekti. İçeriklerin değişmesine rağmen tarihin değişmemesi sanki yayınlanan kararın 27 Temmuz'da yapılan toplantıda alınmış gibi gösterilmeye çalışılıyor.

TARIMDANHABER