'Süt Bayramı' öncesinde devlet, sivil toplum kuruluşları ve özel sektör temsilcileri bir araya geldi. Yeni Asır Gazetesinin haberine göre 8-9-10 Mayıs tarihleri arasında Ödemiş'te kutlanacak Süt Bayramı öncesinde; Et-Süt Kurumu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğü, Ödemiş Belediyesi, TZOB, Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği, Hayvancılık Kooperatifleri Merkez Birliği, KÖY-KOOP, İzmir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, İzmir Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği, TÜSEDAD ile Ödemiş, Bayındır ve Kiraz Süt Üreticileri Birlikleri güç birliği yaptı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker tarafından açılışı yapılacak ve Ödemiş fuar alanında gerçekleştirilecek organizasyonu düzenleyen Tarım ARTI Organizasyon Yönetim Kurulu Başkanı Kudret Çiçekçi de Süt Bayramı öncesinde bu birlikteliğin süt üreticisi adına sevindirici bir gelişme olduğunu belirtti.

Türkiye'nin süt üretiminin yüzde 10'unun İzmir'den karşılandığını ifade eden Çiçekçi, bundan dolayı İzmir'e "Süt Bayramı" ile marka değeri taşıyan bir organizasyon daha kazandırdıklarını söyledi. Habere göre Çiçekçi, şunları kaydetti: "Sütün merkezi İzmir'de, il ve ülke bazında kamuoyu oluşturup süt üretimi ve tüketimini artırmak için gerçekleştirilen Süt Bayramı, destekler ve ulusal basın başta olmak üzere; Çiftçi TV, Bereket Hayvancılık TV, Köy TV, KANAL 35, Üretici Gazetesi ve Radyo Pause gibi medya paydaşlarının yayınları sayesinde kısa sürede Ege ve tüm Türkiye'yi kucaklayacak bir organizasyon hüviyetine bürünecek" dedi.