Sanayici 'süt düzenlemesini' büyük bir sevinçle karşıladı! Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, hazırladığı süt satışı düzenlemesiyle küçük üreticiyi üzerken, sanayiciyi sevindirdi.

SANAYİCİ: DÜZENLEMEYİ ÇOK ÖNEMLİ BULUYORUZ!

Ambalajlı Süt ve Süt Ürünleri Sanayicileri Derneği (ASÜD) Başkanı Harun Çallı, Bakan Faruk Çelik'in, çiğ süt satışının ari işletmeler ve çiftlikler tarafından yapılacağını, sokak sütünün yasak olacağını söylemesini çok olumlu bulduklarını söyledi. Çallı, “Sayın Bakanın açıklamalarında, çiğ süt satışının sadece ari işletmeler ve çiftliklerden yapılacağını açıklamasını çok önemli buluyoruz" dedi.

DOLAYLI YOLDAN YASAKLANIYOR!

Bakanlık tarafından hazırlanan yeni düzenleme ile sokakta süt satışı doğrudan olmasa da dolaylı yoldan yasaklanmış olacak. Bu durumda küçük üreticinin ineklerini satarak üretimden çekilmesine neden olacak.

KÜÇÜK ÜRECİNİN ALTINDAN KALKAMAYACAĞI ZOR BİR İŞ!

Zaten ASÜD Başkanı Harun Çallı'nın açıklaması da bu durumu teyit ediyor. Çiğ süt satışının zor bir iş olduğunu belirten Çallı, şunları kaydetti: “Çiğ sütün gerçekten hayvan hastalıklarından ari işletmeler ve çiftliklerde, hijyenik ortamlarda, standartlara uygun olarak elde edilmesi ve belirlenen sürede satışa sunulması gerekiyor. Bunun için işletme ve çiftliklerde hayvan hastalıklarının kontrolü çok sıkı bir şekilde yapılmalıdır. Bu da küçük işletmelerin altından kalkamayacağı kadar masraflı ve zor bir işlemdir"

Süt üreticisi ise Bakan Faruk Çelik'e tepkisini bu şekilde dile getirmişti...