Çapar Kanat, endüstriyel süt sektörünü yerden yere vurdu. Süt üreticisinin mağdur edildiğine dikkat çeken Kanat, "Kimse kusura bakmasın. Hangi üretici temsilcisi gocunursa gocunsun, endüstriyel süt sektörü kedinin fare ile oynadığı gibi oynuyor" dedi. Aralık ayının son günlerinde başlayan Ocak ayında da süren çiğ süt fiyat pazarlığının da yine endüstriyel süt sektörünün haksız, hukuksuz bir şekilde Mart-2015'e ertelediğine vurgu yapan Kanat, bunun gerekçesi olarak da Euro'daki düşüşün gösterildiğini belirtti.

Dolar ve diğer girdiler sürekli artarken sanayicinin Euro'daki düşüşü gerekçe göstermesine tepki gösteren Kanat, "Euro düştü de yem fiyatlarını yem fabrikaları düşürmemişti ki. Haydi bakalım kolay gelsin yem fabrikaları 20 Ocak 2015'te yeme zam yaptı, ne dersiniz? Geçen yıldan Mart'a kadar da dolar arttı ve yem girdileri artı. Sürü yöneticisi olarak ismi değiştirilen çoban fiyatları, elektrik fiyatları da artı. Büyükşehir kanunu ile şimdi adı mahalle olan köylerde artık su para ile oldu" değerlendirmesinde bulundu.

Şu an tam uygulanmıyor olsa da çiğ süt referans satın alım fiyatlarının 1,15 TL olduğunu ancak üreticilerine maliyetin ise 1.4 TL olduğunun altını çizen Kanat, şunları kaydetti: "Sevgili tüketiciler; çiftçilerimizin üretimlerini sürdürebilmeleri için bu fiyatın gerçekleşmesi gerek. Endüstriyel süt sektörü kutu sütten net kazancı yüzde 67'dir. Köylümüz, çiftçimiz, bunun çeyreğini bile kazanmıyor"

Sanayicinin üretici ile kedinin fare ile oynadığı gibi oynadığını ileri süren Kanat, "Sadece kediler değil kedilere fırsat verenler de utan!" dedi.