İstanbul Gezici Sütçüler Esnaf Odası verilerine göre, İstanbul'da her gün 250 ton çiğ süt satışı yapılıyor. İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İSTESOB) Başkanı Faik Yılmaz, gezici sütçü esnafının desteklenmesi gerektiğini söyledi.

“Daha sağlıklı beslenme" söylemiyle tüketimi teşvik edilen çiğ süt satışı, her geçen gün artıyor. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, çiğ süt arzına dair tebliğ ile çiğ süt satışına ilişkin kriterleri belirlerken, sokaklarda satılan çiğ süt miktarındaki artış dikkat çekiyor.

GÜNLÜK 250 TON ÇİĞ SÜT SATILIYOR

İstanbul Gezici Sütçüler Esnaf Odası'nın belirlemelerine göre, kentte mahalle aralarında günlük 2 bin gezici sütçü ile 250 ton çiğ süt satılıyor.

İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İSTESOB) Başkanı Faik Yılmaz, gezici sütçü esnafının desteklenmesi gerektiğini söyledi.

İSTESOB Başkanı Yılmaz, “İstanbul Gezici Sütçüler Esnaf Odamızdan aldığımız bilgilere göre İstanbullular çiğ süt tüketimini giderek sevmeye başladı. Mandıralarda üretilen 250 tona yakın çiğ süt, 2 bini aşkın gezici sütçü tarafından mahalle aralarında litre fiyatı 2.5-3 TL arasında bir fiyat ile satılmaktadır. Geleneksel beslenme sürecine artan ilgi ile birlikte süt satışları da arttı" dedi.

Sokaklarda gezici araçlarla satılan çiğ sütlerin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tebliği'nde belirtildiği şekilde denetlenip, denetlenmediği konusu ise soru işaretleri yaratıyor.