Ulusal Süt Konseyi toplantısında üreticiyi sevindirecek karar çıkmadı. Üretici, süt fiyatlarının 2 TL olmasını beklerken, Ulusal Süt Konseyi'nden 1.70 lira gibi komik bir karar çıktı. Örgüt giderleri hariç üreticinin eline 1.70 lira geçecek. Yem maliyetleri yüzde 40 seviyesinde artarken, çiğ süt fiyatlarına yüzde 11 gibi komik bir artış yapılması dikkat çekti.

ÜRETİCİNİN ELİNE GEÇECEK NET RAKAM AÇIKLANDI

Ulusal Süt Konseyi'nin toplantısı Tarım ve Orman Bakanlığında yapıldı. Toplantıya Bakanlık yetkilileri, sanayici ve üretici temsilcileri katıldı. Yapılan toplantı sonucunda üreticinin eline geçecek çiğ süt referans fiyatı 01 Ağustos – 31 Aralık 2018 tarihlerinde geçerli olmak üzere soğutma ve nakliye bedelleri hariç 1.70 olarak belirlendi.

Çiğ süt fiyatlarında soğutma ve nakliye bedellerinin açıklanan rakamdan hariç tutulması üreticiyi biraz olsun rahatlattı. Ancak açıklanan rakam genel beklentinin altında kaldı. Açıklanan fiyata soğutma ve nakliye bedelleri de dahil edildiğinde 1.81 TL'ye çıkıyor. Üreticinin genel beklentisi ise 1.90 TL'nin üzerindeydi.

TEMMUZ AYI ÜRETİCİNİN ALEYHİNE OLDU!

Açıklanan yeni fiyat 1 Ağustos'tan itibaren geçerli olacağı için üretici Temmuz ayında satılan ucuz sütün karşılığını alamayacak.

TARIMDANHABER