Süt üreticisinin haftalardır beklediği Ulusal Süt Konseyi, nihayet bugün toplanacak. Sektör, Ulusal Süt Konseyi'nin bugün yapacağı toplantıyı TARIMDANHABER'den öğrendi.

Gıda Komitesi'nden görüş alamadığı için Ulusal Süt Konseyi bir aydır çiğ süt fiyatlarını açıklayamamıştı. Çiğ süt fiyatlarının açıklanmaması, süt üreticisini mağdur ederken, dişi hayvanlarda kesilmeye başlamıştı.

SÜTTE FARKLI BİR FİYAT POLİTİKASINA GEÇİLECEK

Ulusal Süt Konseyi, haftalardır beklenen toplantısını bugün Ankara'da yapacak. Saat 14.00'de yapılacak toplantıda çiğ süt fiyatlarına yapılacak artış açıklanacak. Sektörde iyimser bir beklenti hakimken, sütte farklı bir fiyat politikasına da geçileceği kaydediliyor.

MALİYETLER YÜZDE 40 ARTTI ÜRETİCİNİN SÜTÜ YERİNDE SAYDI!

Yem fiyatları başta olmak üzere maliyetler yüzde 40 seviyesinde artarken, üreticinin ürettiği sütün fiyatı yerinde saymıştı. Süt üreticisi ciddi anlamda zarar ederken, üretimi sürdürmek istemeyenler de dişi hayvanlarını kestirmeye başlamıştı. Dişi hayvanların kesilmesi, hayvancılıkta 2010 yılında yaşanan krizi akıllara getirirken, bu krizin faturası Türkiye'ye ağır olmuştu.

2010'DAKİ KRİZ DERS OLMADI!

2010 yılında süt krizinden dolayı dişi hayvanlar yoğun bir şekilde kesildiği için Türkiye, bu açığını yıllardır ithalatla kapatmaya çalışıyor. Ülkenin önünde acı bir örnek dururken, haftalardır çiğ süt fiyatlarının açıklanmaması manidar bulunuyor.

GIDA KOMİTESİ BİR AYDIR GÖRÜŞ BEYAN ETMİYORDU!

Bilindiği üzere Ocak ayında yapılan bir düzenleme ile Ulusal Süt Konseyi, çiğ süt fiyatlarını kendi belirleyemiyor. Süt fiyatlarını belirlemeden önce Gıda Komitesi'nden görüş alması gerekiyor. Gıda Komitesi, bir aydır görüş beyan etmediği için Ulusal Süt Konseyi de yeni fiyatlarla ilgili toplantısını yapamıyordu. Üreticiden gelen tepkilerin hat safhaya çıkması üzerine Gıda Komitesi görüşünü beyan ederken, Ulusal Süt Konseyi de haftalardır beklenen toplantısını bugün gerçekleştirecek.

TARIMDANHABER