Avrasya'nın en büyük ihtisas fuarı 'Flower Show 9. Uluslararası Süs Bitkileri, Peyzaj ve Yan Sanayileri İhtisas Fuarı' 23-25 Kasım 2017 tarihleri arasında TÜYAP Beylikdüzü Fuar Merkezi'nde gerçekleşti. Fuar destekçilerinden SÜSBİR (Süs Bitkileri Üreticileri Alt Birliği) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Dündar, açılışta bir konuşma gerçekleştirdi.

15 Yılda 10 Kat Büyüme

Süs bitkileri sektörünün 15 yılda 10 kat büyüme gösterdiğini ifade eden Dündar "Bu büyümedeki büyük katkı belediyeler ve kamu kurumlarının yaptığı alımlar. Büyümeyi sürdürülebilir hale getirmemiz için, tüketimi, özel sektöre ve ihracata da yönlendirmemiz gerekiyor." dedi. Üreticilerle belediyeleri buluşturan, bir yıldır aktif olan SÜSBİR portal uygulaması için her iki platformdan da destek beklediğini belirten Dündar, bu sistemin benzerinin Amerika'da ve Hollanda'da da kullanıldığını belirtti.

Daha Yeşil Bir Çevre İçin Projeler

Fuara olan ilgilinin arttığını dile getiren SÜSBİR Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Savaş Akcan ise süs bitkisi kültürünün Türkiye'de yaygınlaşması için çeşitli çalışmaları olduğunu belirtti. Kamuyu bu anlamda bilinçlendirmek ve süs bitkisi kültürünü aşılamak için projeler geliştirdiklerini ifade eden Akcan, daha yeşil bir çevre konusunda bilinçlendirmeye okullardan başlamayı hedeflediklerini dile getirdi.

TARIMDAN HABER