Çalışmaya Trabzon Su Ürünleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ve Eğirdir Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'nden uzman ekibin yanı sıra; Bolu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü teknik personeli, Yeniçağa ve Mudurnu İlçe Müdürlüğünden teknik personeller ve S.S. Yeniçağa Su Ürünleri Kooperatifi üyeleri katılmıştır.

Yapılan çalışmada; farklı boy ve ebatlarda ağlar ve pinterler kullanılarak yakalanan sazan, kadife, siraz, Tatlısu kefali ve kerevit gibi türlerin boy, ağırlık sayı, cinsiyet gibi kriterlerine bakılarak kayıt altına alındı.

Yeniçağa Belediye Başkanı Recayi ÇAĞLAR, çalışma alanını ziyaret ederek ekip üyelerine kolaylıklar diledi.

Toplanan veriler Trabzon Su Ürünleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'nce değerlendirilerek Tür tespiti, Biyolojik verimlilik ve Stok Tespitine bakılacak olup, rapor haline getirilecek ve Bolu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü vasıtasıyla Yeniçağa Gölü Sulak Alan Yönetim Komisyonuna iletilecektir.

Konu ile ilgili açıklama yapan İl Müdürü İzzet MURAT; “Bolu ilimizde önemli bir turizm ve balıkçılık merkezi olan Yeniçağa Gölünde yapılan bu çalışma son yıllarda gölde yapılan en kapsamlı çalışmalardan biri olup, balıkçılık yönetimi ve Yeniçağa Gölü'nün geleceğinin planlanması için son derece önemli bir kılavuz niteliğinde olacaktır. Yapılan bu meşakkatli çalışmada uzman ekibiyle bize destek veren Trabzon Su Ürünleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ve Eğirdir Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü personeline ve S.S. Yeniçağa Su Ürünleri Kooperatifine de ayrıca teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Yapılan çalışma Yeniçağalılar ve çevre illerden gelen amatör balıkçılar ve turistler tarafından ilgiyle takip edildi.

TARIMDANHABER