Konya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğünün organize ettiği; Muğla, Burdur, Isparta İl Müdürlüklerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplu denetim programında, Konya İl Merkezi ve İlçelerinde 10-11 Kasım 2015 tarihlerinde işleme tesisleri, toptan ve perakende satış yerleri, pazar yeri, soğuk hava depolarında toplam 23 noktada eş zamanlı ve çapraz denetimler yapıldı.

Denetime Konya İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli çok sayıda polis memuru, çevik kuvvet ekipleri ve Konya Büyükşehir Belediyesi'nde görevli zabıta memurları kolluk gücü olarak destek verdi. Yapılan denetimler sonucunda 1380 sayılı Su Ürünleri Kanuna aykırı olarak boy limitleri altında satışa sunulan sudak: 570, lüfer: 495, y. orkinos: 155, kalkan: 1, sazan: 11, istavrit: 4 çipura: 10, minekop: 2, lagos: 5 ve barbun: 70 kg olmak üzere toplam 1323 kg ürüne el konuldu ve 11 iş yerine idari para cezası uygulandı.

Su ürünleri avcılığının serbest olduğu dönemde su ürünleri satışı yapanların ve tüketicilerin boy limitlerine hassasiyet göstermeleri gelecek nesillerinde ülkemiz sularında yetişen su ürünlerinden faydalanabilmesi ve sürdürülebilir balıkçılık açısından önem arz ediyor.