Kocaeli Valisi Hasan Basri GÜZELOĞLU, Balık Hali'nde mezatı başlattı.

Av sezonun kapanmasına yaklaşık bir hafta kala denize açılan balıkçılar, Kocaeli'deki Ereğli Balık Hali'ne ağları dolu olarak döndü. Vali GÜZELOĞLU sabah 05:30 da Karamürsel Ereğli Balık Hali'ne geldi. Halin geleneksel düdüğünü çalarak mezatın başlangıç stardını verdi.

Sonrasında hali dolaşan Vali, esnafa hayırlı sabahlar, hayırlı satışlar diledi.

Burada gazetecilere açıklamalarda yapan Vali GÜZELOĞLU “İçinde bulunduğumuz Karamürsel ilçemizin Ereğli balık hali ülkemizde bulunan toplam 13 balık halinden en önemli ve en hareketlilerinden biridir. Yaklaşık 10 dönümlük bir alanda 85 ton depolama kapasitesiyle İzmir'den Karadeniz'e kadar çok geniş bir alanda balıkçılarımızın ürünlerinin satışa sunulduğu hemen hergün denizden berekletiyle gelen ve sofralarımıza sağlık olarak dönen balık ve su ürünlerininin balıkçılarımızla hal aracılığı ile buluşturan bir yerdir. Bu noktada şüphesiz ki su ürünlerinin hem yetiştirilmesinin hem de değerlendirilmesinin ülkemiz için çok önemli bir alan olduğunu, sağlıklı beslenme ve özellikle balık ve su ürünlerinin doğal yetişmesinde ülkemizin çok önemli üretim merkezi olduğunu belirtmek istiyorum.

İlimizin genelinde 2 tane ürünleri işleme fabrikamız ve üretim merkezimiz var. Şüphesiz talep her geçen gün artıyor. Ereğli'de ki kooperatifimiz yaklaşık 80 balıkçımızın üye olduğu ve çok önemli üretim yapan bir kooperatifimizdir. Daha büyütmek, kapasiteyi artırmak yönünde talep ve projeleri var. Onlara yardımcı olmak, ölçeği büyüterek, hem su ürünlerinin bu anlamda değerlendirilmesinde, hem de vatandaşlarımızın bu anlamda çok daha rahat balık halindeki esnafımızla buluşmasında bir projelendirme yapacağız. Genel anlamda şüphesiz çok kısa süre sonra balıkta avlanma yasağı başlıyor. Bu yılın sezonunu 15 Nisanda kapatacağız. Umarım gelecek sezona kadar hem esnafımız hem de arkadaşlarımız hazırlıklarını tamamlarlar. Bereketli bir sezon olduğunu düşünüyoruz. İnşallah bereketi artarak gelen bir sezon yaşarız” dedi.

Valiye, Karamürsel Kaymakamı Ahmet NARİNOĞLU, İl Emniyet Müdürü Levent YARIMEL, İl Jandarma Komutanı Alb. Mehmet KARADENİZ, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İlhan ÖZEL ve Karamürsel Belediye Başkanı İsmail YILDIRIM eşlik etti.