Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın 2016 yılı yatırım programında yer alan 'Balıklandırma Projesi' kapsamında Diyarbakır Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, sazan sayısında azalma görülen göletlere sazan balığı takviyesi yaptı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü ekipleri, Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü'nde üretilmiş olan sazan yavru balıklarını Kocaköy, Bağlar, Kayapınar, Ergani, Çınar, Sur ve Silvan ilçelerinde bulunan iç su kaynaklarına bıraktı.


İl Müdür Yardımcısı Mehmet Huseyinoğlu ile birlikte Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Muhammed Kasım Aydın'ın da katıldığı balıklandırma çalışmalarında Sur ilçesinde bulunan Kabaklı göletine sazan yavru balığı takviyesi yapıldı.

Diyarbakır Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın başlatmış olduğu projeyi Diyarbakır'da başarıyla uyguladıklarını belirterek, projenin amacının iç sularda azalan balık popülasyonunu arttırmak ve göl ekosistemin canlı tutulmasını sağlamak olduğunu ifade etti.

Atalar, yapılan çalışmaların başarıya ulaşması için balıkçılara önemli görevler düştüğünün altını çizerek, göletlere bırakılan balıkların korunmasını ve en az bir kez üremelerine imkan sağlanılmasını ayrıca Bakanlığımızın belirlediği avlanma zamanı ve avlanabilecek balık boyu standartlarına uyulması konusunda hassasiyet gösterilmesini istedi.