Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: "1130 Sayılı Su Ürünleri Kanunu ile su ürünleri avcılığına ilişkin düzenleme ve denetim yapma yetki ve sorumluluğu kapsamında, su ürünleri avcılık faaliyetinde bulunacaklara boy, yer, zaman ve av araçları yönünden uymaları zorunlu olan düzenlemeler getirilmiştir.

Bu kapsamda, su ürünlerinin korunması, sürdürülebilir olması ve yasadışı su ürünleri avcılığında caydırıcılığın sağlanması amacıyla getirilen düzenlemelerin etkin bir şekilde uygulanması için, ülke genelinde 16-20 Ağustos 2021 tarihleri arasında deniz, içsular, karaya çıkış noktaları, balık halleri, nakil güzergahları, işleme ve değerlendirme tesisleri, soğuk hava depoları, toptan ve perakende satış yerlerinde eş zamanlı denetimler yapılması planlanmıştır.

Söz konusu ülke genelinde ki denetim kapsamında, İl Müdürümüz Mehmet Gün ile Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Serap Güneş ve Su Ürünleri Mühendislerimizin katılımıyla ilimizde balık satış yerlerinde denetimler yapıldı. İl Müdürümüz Mehmet Gün tarafından balık satış yerlerinde balıkların boy ölçümleri yapıldı. Yapılan denetimlerde olumsuz bir duruma rastlanılmadı"