ÖZEL HABER

Ünlü profesör Canan Karatay, nişasta bazlı şekerlerin en büyük zehir olduğunu belirterek, “Bu zehri lütfen ülkemize sokmayalım" dedi. Nişasta bazlı şekerlerin normal şekerden 10 kat daha fazla zararlı olduğunun altını çizen Karatay, “Kalp krizi, felç, kanser, Alzheimer, şeker hastalığı… Hepsini 10 kat daha fazla biran önce başlatır" diye konuştu.

BU ZEHRİ ÜLKEMİZE SOKMAYALIM!

Fatih Portakal'ın sunduğu Fox ana haberde nişasta bazlı şekerlerin zararlarına dikkat çeken ünlü profesör Canan Karatay, nişasta bazlı şekerlerdeki kota artışına tepki gösterdi. Nişastadan elde edilen şekerin en büyük zehir olduğunu vurgulayan Karatay, “Bu zehri lütfen ülkemize sokmayalım" dedi. Nişasta bazlı şekerlerin, pancar şekerine göre kalp krizi, felç, kanser, Alzheimer ve şeker hastalığının oluşmasında 10 kat daha fazla etkili olduğunun altını çizen Karatay, “Eğer bu toplumu yok etmek istiyorlarsa o zaman ithal edebilirler" dedi.

https://www.youtube.com/watch?v=9l0ihROindY

ÇİFTÇİYE PANCAR EKTİRMİYORLAR AYIPTIR, GÜNAHTIR!

Nişasta bazlı şekerlerin tuzlu gıdalarda bile kullanıldığına işaret eden Karatay, endüstrinin nişasta bazlı şekerleri ucuz olmasından dolayı tercih ettiğini ifade etti. Hükümete de seslenen Karatay, “Bakanlara da sesleniyorum. Bizim çiftçilerimizin ve köylülerimize pancar ektirmiyorlar. Ona destek olmuyorlar. Ama yurt dışındaki firmalara destek olmasınlar. Ayıptır, günahtır diyorum" dedi.

ZEHRİ HER LOKMADA TÜKETECEĞİZ!

Dün akşam Fox ana haberde yayınlanan 'ZARARLI ŞEKERİ DÜNYA AZALTIYOR, BİZ ARTTIRIYORUZ!' konulu haberde, nişasta bazlı şekerlerin kotasının yüzde 10'dan yüzde 15'e çıkarılmak istendiğine dikkat çekildi. Nişasta bazlı şekerlerin kotasının artmasının yabancı şirketler tarafından istendiğine vurgu yapılan haberde, kotanın artmasıyla birlikte, şekerden bile daha tehlikeli olan mısır şurubunun artık her lokmada kullanılacağı belirtildi.

KOTA ARTIŞI SAĞLIK BAKANLIĞI'NIN POLİTİKALARI İLE ÇELİŞİYOR!

Haberde Pankobirlik'in uyarılarına da yer verilirken, kotadaki artışın obeziteye savaş açan Sağlık Bakanlığı'nın politikaları ile tamamen ters düştüğüne vurgu yapıldı. Haberde, ünlü profesör Canan Karatay'ın nişasta bazlı şekerlere karşı uyarısı ise dikkat çekti.