Devlet kendi içindeki 'Paralel Yapıyı' temizlemeye çalıştığı bir dönemde şeker pancarının 'paraleli' olan ve 'okyanus ötesini' temsil eden nişasta bazlı şekerlerin kotasını tamamen kaldırıyor. Şeker pancarında uygulanan kotadan dolayı çiftçi, istediği kadar üretim yapamazken, ABD'nin gıda devi Cargill Türkiye'de artık kotasız üretim yapacak.

KAMUOYUNDAN SAKLANAN ŞEKER ANKETİ! TIKLAYIN

Yerli üretime ve çiftçiye büyük bir darbe vurulmaya hazırlanılıyor. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlanan 'Üretim Reformu Paketi Kanun Tasarı Taslağı'ndan ABD'nin Türkiye'deki tartışmalı gıda şirketi olan Cargill'e büyük bir kota kıyağı çıktı. Görücüye çıkan tasarı taslağında, nişasta bazlı şekerlerin kotasının tamamen kaldırılması amaçlanıyor.

HALK NİSAŞTA BAZLI ŞEKERLERE MAHKUM BIRAKILACAK!

NBŞ kotasının kaldırılmasıyla birlikte Cargill başta olmak üzere 5 tane NBŞ firması, şeker piyasasını tamamen ele geçirecek. Kotalardan dolayı zaten zor durumda bulunan pancar çiftçisi, kısa sürede üretimden elini çekecek. Halk ise 'doğal' olarak görmediği, kimyasal müdahalelerle yapılan nişasta bazlı şekerlere mahkûm bırakılacak.

BAKANLIK KİME HİZMET EDİYOR?

Türkiye, hain darbe girişimin yaralarını sarmaya çalıştığı bir dönemde Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının, 'yangından mal kaçırırcasına' pancar çiftçisini yok edecek, buna karşılık ABD'li şirkete kotasız üretim hakkı getirecek bir kararı taslağa koyması dikkat çekti. Pancar çiftçisi için ölüm fermanı anlamına gelen taslak görücüye çıkmadan önce Nişasta ve Glikoz Üreticileri Derneği'nin (NÜD) 33'üncü dereceden mason olan Yönetim Kurulu Başkanı Rint Akyüz ve Şekerli Mamul Sanayicileri Derneği (ŞEMAD) Başkanı Şemsi Kopuz, Bakan Faruk Özlü ile görüşmüştü. Cargill'e kota kıyağı getiren taslağın da bu görüşmenin ardından görüşe açılması manidar bulundu.

KAMUOYU VE SİYASET YANILTILIYOR!

Şeker Kurumu, NÜD, ŞEMAD, Adana Çiftçiler Birliği ve Türkiye Gıda ve İçecek Sanayicileri Derneği'nin nişasta bazlı şekerler konusunda kamuoyunu ve siyasileri yanılttıkları Sayıştay raporları ile belgelenmesine rağmen Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın bu birlik ve derneklerin taleplerini taslağa koyması düşündürücü bulundu.

ŞEKER PANCARI İLE NBŞ ARASINDAKİ 7 FARK! TIKLAYIN

KARLARI KATLANACAK!

Sözde üretim ve yatırımın önündeki engelleri kaldırma hedefiyle hazırlanan tasarı taslağında amaçlanan hedef gerçekleşirse, pancar üretiminde Avrupa'da sayılı ülkeler arasında bulunan Türkiye, bu ürünün üretiminden elini çekecek. ABD'nin küresel şirketi Cargill ile birlikte 5 NBŞ firması, şeker piyasasını tamamen ele geçirecek ve yapacakları kotasız üretimle müthiş kar elde edecekler. Halk ise sağlıksız bulduğu nişasta bazlı şekerleri tüketmeye mahkûm bırakılacak.

ŞEKER PANCARI DİLE GELMİŞ, BAKIN NELER ANLATIYOR! TIKLAYIN

SON 14 YILDA TÜRKİYE 5.3 MİLYAR DOLAR KAYBETTİ!

Son 14 yılda nişasta bazlı şekerlere uygulanan yüksek kotadan dolayı 407 bin hektar alanda 22 milyon ton pancar ekimi yapılamadı. Yapılan hesaplamalara göre 75 bin tarım işçisi işsiz kalırken, yan sektörlerle birlikte Türkiye'nin toplam kaybı 5,3 milyar doları buldu. Nişasta bazlı şekerlerin kotasız üretilmesi durumunda ise Türkiye'nin zararının korkunç boyutlara ulaşması bekleniyor.

KAYNAK: MİLLİ GAZETE


Halkın bilmediği izoglikoz üzerinden; ŞEKER VURGUNU! TIKLAYIN

CARGİLL'DEN KOTA KIYAĞI İLE İLGİLİ MANİDAR SAVUNMA! TIKLAYIN



CARGİLL'İN ÇIKARI MİLLİ ÇIKARIMIZ MI? TIKLAYIN

CARGİLL'DE 'ŞEKER GİBİ KIYAK' TEDİRGİNLİĞİ! TIKLAYIN


O HABER TIKLANMA REKORU KIRDI TIKLAYIN


HABERE YORUM YAPABİLİR VEYA YAPILAN YORUMLARI OKUYABİLİRSİNİZ... DEVAMDA


Başbakan Binali Yıldırım, 2016 pancar taban fiyatlarını açıkladı