Ünlü kalp ve damar cerrahisi uzmanı Prof. Dr. Bingür Sönmez, toplumun büyük bir mısır şurubu tehdidi altında bulunduğunu belirterek, okul kantinleri konusunda aileleri uyardı. Mısır şurubunun Türkiye'de çok yüksek oranlarda kullanıldığına dikkat çeken Sönmez, bu ürünlerin ne yazık ki okullarda verilen yemeklerde ve kantinlerde satılan gıdalarda da bulunduğunu açıkladı.

Katıldığı bir televizyon programında mısır şurubunun tehlikelerine işaret eden Sönmez, şunları kaydetti:

BU ŞEKERE DİKKAT!

“Kardiyoloji bilgisi olarak yıllarca insanları kolesterolden uzak durmalarını yalvardık, tembih ettik, rica ettik. Şimdi artık kolesterolden o kadar korkmuyoruz. Asıl korkumuz şeker. Şeker derken o pancardan üretilen beyaz kristal şeker değil. Bir müddet onunla da mücadele ettik ama şimdi o beyaz şekeri öpüp başımıza koyuyoruz çünkü mısır şurubu şerbeti denen bir musibet çıktı. En tehlikelisi bu.

ARKASINDA ÇOK BÜYÜK FİRMALAR VAR!

Büyüme geriliği yapıyor, obezite yapıyor, diyabet yapıyor. Büyük ülkelerde ABD'de ve Avrupa'da kotası 1.5, 2 ile sınırlanmışken, bizde yüzde 15'lerde. Arkasında çok büyük firmalar var.

BÜTÜN GIDALARDA KULLANILIYOR!

Bir çocuğun sabah kalktığında yediklerinden başlayalım; reçelinden bisküvisinden, gofretinden, sandviçinden, her şeyin içinde mısır şurubu şerbeti maalesef var. Balların birçoğu bile mısır şurubu şerbetinden yapılıyor.

YAVUZ DİZDAR: GÖRÜŞÜMDE ESNEMELER MEYDANA GELDİ!

Geçmişte mısır şurubu şerbetine karşı duruşuyla bilinen Yard. Doç. Dr. Yavuz Dizdar ise geçmişte mısır şurubunun zararları konusunda Bingür hocayla aynı cenahta bulunduklarını ancak şimdi aynı düşünmediğini belirtti. Dizdar, şunları kaydetti: “Bingür hocayla 7 sene önce bu konuda tartıştık. Hem de çok olağanüstü gerilimli bir ortamda. Aynı kutupta, aynı cenahta yer alarak tartıştık. Ama zaman içerisinde benim görüşümde biraz esnemeler meydana geldi"

Dizdar, mısır şurubu şerbetinin normal tüketilmesi durumunda zararlı olmadığını, fazla tüketilmesi halinde zararlı olabileceğini iddia etti.

TARIMDAN HABER