Mevsimlik işçileri dışlayarak dışarıdan alınacak 480 kadrolu işçi alımı kararından vazgeçildi.

Şeker fabrikalarında günlerdir süren ‘aymazlığa’ dün son verildi. 4 bine yakın mevsimlik işçi dururken fabrikaya dışarıdan kadrolu personel alınacak olması işyerlerinde büyük rahatsızlığa neden olmuştu.

Haberimize ve şeker işçisinin tepkisine günlerce duyarsız kalan Özelleştirme İdaresi, sonunda geri adım attı. Mevsimlik işçileri dışlayarak dışarıdan alınacak 480 kadrolu işçi alımı kararından vazgeçildi.

Şeker fabrikalarına alınacak kadrolu işçilerle ilgili geçtiğimiz gün gündeme getirdiğimiz skandal, Başkentte ve şeker fabrikalarının bulunduğu bölgelerde büyük yankı buldu. Haberimize ve şeker işçisinin tepkisine günlerce duyarsız kalan Özelleştirme İdaresi, sonunda 480 işçiyi İŞKUR üzerinden almaktan vazgeçti. Milli Gazete, bir kez daha haklının sesi oldu. Şeker fabrikalarında günlerdir süren ‘aymazlığa’ dün son verildi. 4 bine yakın mevsimlik işçi dururken fabrikaya dışarıdan kadrolu personel alınacak olması işyerlerinde büyük rahatsızlığa neden olmuştu. Şeker işçisi, fabrikalarda çalışma barışını tamamen bozacak olan bu karardan biran önce geri adım atılmasını bekliyordu.

Şeker işçisinin maruz kaldığı bu haksızlığı buradan dile getirmiştik. Haberimize ve şeker işçisinin tepkisine günlerce duyarsız kalan Özelleştirme İdaresi, sonunda geri adım attı. Tepkilerin giderek artması üzerine Çalışma Bakanı Faruk Çelik, konuyu Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e götürdü. Devreye Maliye Bakanlığı’nın da girmesi üzerine Özelleştirme İdaresi, yanlış işçi alımı kararından vazgeçti.

Sıfır Maliyetle Kadro Sorunu Çözülebilir

Şeker işçisi, bu karara sevinirken şimdi kadro sorunun da çözülmesini bekliyor. Şeker-İş Sendikası’nın bu konuda yaptığı çalışmaya göre, fabrikalarda şu anda çalışan 3 bin 888 mevsimlik işçinin kadroya alınması durumunda ortaya çıkacak maliyetle, taşeron işçilere ödenen maliyet neredeyse aynı seviyede bulunuyor. Sendikanın rakamlarla ortaya koyduğu bu duruma göre hareket edilirse, bir taraftan fabrikalardaki kadro sorunu çözülecek bir taraftan da 20-25 yıldır kadro bekleyen çalışanların sorunları ortadan kalmış olacak.