Bültende yer alan bilgilere göre Şeker Kurumu, Nisan ayında 41 ton kaçak şeker tespit etti. Bültende, kaçak ve kayıt dışı şekerle mücadele kapsamında Nisan ayında kuruma kaçak şüphesiyle gönderilen 11 adet şeker numunesinin yaptırılan analizleri sonucunda 41 ton şekerin yasal olmayan yollardan temin edildiğinin tespit edildiği kaydedildi. Kaçak şekerlerin numunelerinin denetimlerinin de kurum personeli tarafından analizlerinin yapıldığı belirtildi.

'C' ŞEKERİ İÇİN 156 BELGE DÜZENLENDİ

Diğer yandan Nisan ayında, şekerli mamul ihracatını belgelemiş olan imalatçı-ihracatçılara, şekeri ucuz fiyatla temin edebilmeleri için 16 bin 919 ton C şekeri karşılığı 156 adet tahsisat belgesi düzenlendiği belirtildi.

19 BİN 233 TON NBŞ İÇİN İHRACAT İZNİ VERİLDİ

Ayrıca, pancar şekeri için 21 adet belge karşılığı 111 ton, nişasta bazlı şeker için ise 313 adet belge karşılığı 19 bin 233 ton olmak üzere toplam 334 adet ön izin belgesi elektronik ortamda onaylanarak, 19 bin 345 ton şekerin ihracatı için ön izin verildi.

695 TON YÜKSEK YOĞUNLUKLU TATLANDIRICI İTHALATINA UYGUNLUK BELGESİ VERİLDİ

Bunun yanında Nisan ayında, 695 ton yüksek yoğunluklu tatlandırıcının ithalatı için, kurum tarafından ithalat uygunluk belgesi düzenlendi.