Türkiye tohumculuk sektörünün yıllarca Hollandalı küresel tohum firmasının Türkiye temsilcisi tarafından yönetilmesinden rahatsız olmayan Bakanlığın, CHP'li olduğu iddia edilen bir ismin Başkan seçilmesinden dolayı Daire Başkanını görevden alması dikkat çekti.

Milli Gazete'den Sadettin İnan'ın haberine göre, Tarım ve Ormana Bakanlığı'nda ilginç bir görevden alma yaşandı. Tarım ve Orman Bakanlığı Tohumculuk Dairesi Başkanı Mehmet Sığırcı, iki hafta önce yapılan TÜRKTOB seçimlerinde CHP'li olduğu iddia edilen bir ismin yönetim kurulu başkanı seçilmesinden dolayı görevden alındı. Sığırcı'nın kendisinin dahli olmadığı bir konudan dolayı görevden alınması sektörde şok etkisi yaparken, TÜRKTOB seçimlerinin de Bakanlığın müdahalesiyle yenilenmesi gündeme geldi.

TÜRKTOB BAŞKANLIĞINA SAVAŞ AKCAN SEÇİLMİŞTİ

Tohumculuk sektöründe örgütlü bulunan 7 alt birliğin çatı kuruluşu olan Türkiye Tohumcular Birliği'nin (TÜRKTOB) 11'nici genel kurulu 8-9 Aralık'ta yapıldı. Genel kurulda seçilen yönetim kurulu üyelerinin bu hafta başında kendi aralarında yaptıkları seçimde, Süs Bitkileri Üreticileri Alt Birliği (SÜSBİR) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Savaş Akcan TÜRKTOB Başkanı olarak seçildi.


TÜRKTOB genel kurulu yapıldı! Haber için tıklayın...


4 GÜN SONRA DAİRE BAŞKANI GÖREVDEN ALINDI

TÜRKTOB seçimlerinden kısa bir süre sonra Tarım ve Orman Bakanlığı'nda ilginç bir görevden alma yaşandı. Tarım ve Orman Bakanlığı Tohumculuk Dairesi Başkanı Mehmet Sığırcı önceki gün ani bir kararla Bakan Pakdemirli'nin talimatıyla görevden alındı. İddialara göre Sığırcı'nın görevden alınmasında Savaş Akcan'ın TÜRKTOB Başkanlığına seçilmesi etkili oldu.

DELEGELERİN OYLARIYLA SEÇİLDİ FATURA DAİRE BAŞKANINA KESİLDİ

Savaş Akcan'ın CHP'li olduğu ve seçim sonuçlarıyla ilgili olarak Bakanlığın bilgilendirilmediği gerekçesiyle Tohumculuk Daire Başkanı Mehmet Sığırcı görevden alındı. TÜRKTOB yönetiminin delegelerin oylarıyla seçilmesine rağmen, Mehmet Sığırcı'nın bu seçim sonuçlarından dolayı görevinden alınması dikkat çekti.

TÜRKTOB SEÇİMLERİ YENİLENECEK Mİ?

Mehmet Sığırcı'nın TÜRKTOB seçimlerinden dolayı görevden alınması, TÜRKTOB seçimlerinin de yenilenmesini gündeme getirdi. Bunun için Savaş Akcan'ın istifası istenerek, TÜRKTOB yönetim kurulunun kendi arasında yeniden bir seçim yapacağı ya da seçimlerin tamamen yenileneceği kaydediliyor. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın TÜRKTOB seçimlerine doğrudan müdahalesi sektörde yeni bir tartışmayı da beraberinde getirecek.

YILLARCA HOLLANDALI FİRMANIN TEMSİLCİSİ YÖNETMİŞTİ

Diğer yandan Tarım ve Orman Bakanlığı'nın CHP'li olduğu iddia edilen bir ismin TÜRKTOB Başkanlığına seçilmesinden rahatsızlık duyarken, küresel Hollandalı tohum firmasının Türkiye temsilcisinin yıllardır TÜRKTOB'da Başkanlık ve yönetim kurulu üyeliği yapmasından rahatsızlık duymaması ise büyük bir çelişki olarak görülüyor.


TÜRKTOB'un yeni başkanı belli oldu! Haber için tıklayın...