Akdeniz İhracatçılar Birliği (AKİB) konuyla ilgili olarak bir açıklama yaptı. Açıklamada, bu yıl Rusya'ya yapılan narenciye ihracatında ortaya çıkan Akdeniz meyve sineği sorununun çözülmesi için ortak hareket etmek, yapılan narenciye sevkiyatlarını birebir takip ederek Rusya limanlarında yapılan denetimler sonucu iade edilen ürün miktarını en aza çekmek amacı ile Rusya Federasyonu Federal Veterinerlik ve Bitki Karantina Servisi uzmanlarından oluşan bir heyetin, Adana, Hatay ve Mersin'de incelemelerde bulunduğu belirtildi.

SEVKIYATLARI YERİNDE İNCELEDİLER

Rusya'dan gelen heyet uzmanları Mersin ve Adana'da Tarım ve Orman Müdürlükleri inspektörleri ile birlikte Rusya'ya gönderilmek üzere hazırlanan sevkiyatları yerinde incelediler. Firmalarda, paketleme tesislerinde, bahçelerde ve nakliyat araçlarında incelemeler yaptılar.

GIDA KONTROL GENEL MÜDÜRÜ KATILDI

Ziyaretin ardından düzenlenen toplantıya Rus uzmanların yanı sıra Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda Kontrol Genel Müdürü Muharrem Selçuk ile ilgili bakanlık temsilcileri, Ticaret Bakanlığı Ürün Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğü temsilcileri, Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Mersin Zirai Karantina Müdürlüğü temsilcileri ile Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Nejdat Sin katıldı.

TARIMDANHABER