Tarım Kredi Kooperatiflerinin hukuksuz genel müdürü Fahrettin Poyraz’ın görevden alınacağını dün gün içinde zaten haberini yapmıştık.

Bütün beklenti Pazartesi günü devir teslimin yapılması yönündeydi.

Yerine atanacak Ziraat Bankası eski Genel Müdürü Hüseyin Aydın'ın ismini de haber kaynağımızın ricası üzerine yazmamıştık. 

Ancak akşam saatlerinde ne olduysa Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararına rağmen Poyraz’ın koltuğu kaybetmemek için bütün yönetim kurulu üyelerine görevden alınmasıyla ilgili karara imza atmamaları için baskı yaptığı ortaya çıktı.

Poyraz’ın, zaman kazanmak için 'Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu karardan haberinin olmadığını ve kendisinin Pazartesi günü Erdoğan ile görüşeceğini' iddia ederek yönetim kurulu üyelerine imza attırmamaya çalışması yaşanan depremin boyutunu gösteriyor.

Yani anlayacağınız Poyraz, 4 yıldır hukuksuz oturduğu koltuğunu koruyabilmek için her türlü manevrayı yaptı.

Çıkıp belki 'ben görevimin başındayım' bile diyebilirdi. 

Ancak ne yaparsa yapsın bu son çırpınışlarıydı, çırpındıkça da batıyordu bunun bile farkında değildi! 

Zaten aldığımız son bilgiye göre de imzalar alınmış ve Tarım Kredi Kooperatiflerinde bir dönem kapanmıştır.

Şunu da belirtmem gerekiyor, görevden alınması onun için büyük bir mükafat olur.

Gariban çiftçinin sırtından paravan şirketler ve gizli kasalar aracılığıyla yaptıkları büyük vurgunun hesabını verecekler...

Anlayacağınız, Poyraz için asıl sıkıntılı süreç bundan sonra başlıyor...

Bu arada Poyraz'ın paravan şirketlerle bir çok kirli ve gizemli ilişkileri ortaya çıkmasına rağmen bunlarla ilgili hiç bir işlem yapmayan başta Yönetim Kurulu Başkanı Köksal Kacır ve diğer yönetim kurulu üyelerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın iradesine rağmen Poyraz'ın görevden alınmasıyla ilgili karara imza atmamakta direnmeleri gerçekten düşündürücü!

Düşünün, bugüne kadar çiftçinin hak ve menfaatini koruma konusunda hiç bir aksiyon almayan yönetim kurulu başkanı ve üyeleri, ortaya çıkan onca yolsuzluk ve şaibeye rağmen Poyraz'ı korumaya alarak direniyorlar! 

Çiftçi kuruluşunun geldiği hale bakın!

Onun için bundan sonraki görev de çiftçi ortaklara düşüyor.

Bu yönetim kurulunu yapılacak ilk genel kurulda hemen defetmeleri gerekiyor.

Yerine gerçekten çiftçinin hak ve menfaatini koruyacak ve atanan Genel Müdüre memurluk değil patronluk yapacak üyeleri seçip iş başına getirmeliler.