Dünya genelinde sağlıklı gıdalara yönelimin arttığını kaydeden Tarakçıoğlu, yaklaşık 120 ülkede organik tarım yapıldığını ifade etti.

Organik ürünler pazarının büyüklüğünün 80 milyar dolara ulaştığına dikkati çeken Tarakçıoğlu, ABD'nin bu pazardaki en büyük tüketici olduğunu söyledi.

Almanya'nın Nürnberg şehrinde 14-17 Şubat 2018'de düzenlenecek BioFach Organik Ürünler Fuarı'na 37 firmayla katılacaklarını belirten Tarakçıoğlu, organik kuru kayısı, çekirdeksiz kuru üzüm ve kuru incir gibi kuru meyveler başta olmak üzere birçok ürünün dünyanın dört bir tarafından gelen ithalatçıların beğenisine sunulacağını ifade etti.

Tarakçıoğlu, Türkiye'den, organik tarım alanında dünyanın en büyük fuarı olan BioFach'a 1998 yılından bu yana katılım sağlandığına dikkati çekerek, "Bu yılki etkinliğe 37 firma ile en yüksek katılımı gerçekleştireceğiz. Bu da Türkiye'deki organik sektörünün gelişimini göstermesi açısından önemli. Ülkenin organik ürün ihracatının yüzde 74'ünü Ege İhracatçı Birlikleri üyesi ihracatçılar yapıyor. Türkiye'nin organik ürünler ihracatı 500 milyon dolar seviyesinde. 2023 yılı için 2,5 milyar dolarlık ihracat hedefimiz var. BioFach Fuarı bu hedefe ulaşmak için itici güç görevi görüyor" dedi.

TARIMDANHABER