Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın 'Organik Tarımın Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi' tarafından desteklenen 'Organik Tarım Eğitim Projesi' Muğla genelindeki okullarda devam ediyor.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Muğla İl Müdürü Şakir Fırat Erkal, “Organik tarım eğitim projesi, Seydikemer ilçesinde Güneşli İlkokulu, Kıncılar Orta Okulu ve Kumluova Prof. Dr. Ayhan Önder Çok Programlı Lisesi, Ula İlçesinde Ataköy ilkokulu, Akyaka Cahit Belkıs Güneyman Orta Okulu, Gökova Adile Mermerci Çok programlı Lisesi, Milas ilçesinde Dörttepe İlkokulu, Kafaca Ortaokulu ve Selimiye Timuçin Biliktan Çok Programlı Lisesi ile Yatağan İlçesinde Bozüyük İlkokulu, Bencik Ortaokulu ve Gazi Anadolu Liselerinde Organik Tarım Eğitim Projesi başlatılmıştır. Üç yıl sürecek olan proje sürecinde İlimizin 13 ilçesinde İlköğretim ve lise düzeyinde olmak üzere toplam 36 okulda çalışma gerçekleşecektir” dedi.

Çalışmalarda yaş gruplarına göre, farklı konularda organik tarımın önemi, organik ürünü tanıma, çevre bilinci, sağlıklı toprak, doğal denge ve sağlıklı gıdalar üzerinde duruluyor.

TARIMDANHABER